Τα κιλά μας αποκαλύπτουν τον χαρακτήρα μας 
σύmφωνα με έρευνα του Εθνικού Ινστιτούτου Γηριατρικής.
Τα αποτελέσματά της είναι σίγουρα προς συζήτηση, αφού η συγκεκριμένη έρευνα ισχυρίζεται ότι η εικόνα μας προδίδει στοιχεία του χαρακτήρα μας.

Οι παρορμητικοί, σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, πιο πιθανό να καταλήξουν υπέρβαροι κάποια στιγμή στη ζωή τους. Κι αυτό συμβαίνει γιατί ενδίδουν εύκολα στον πειρασμό και δεν διαθέτουν την πειθαρχία που απαιτείται προκειμένου να ακολουθήσουν μία ισοροπημένη διατροφή. Ο παρορμητικός έχει το χαρακτηριστικό της αναβλητικότητας. Για παράδειγμα, μπορεί να αφήσει το γυμναστήριο για να πάει για ψώνια, οπότε παραμελεί τον εαυτό του.

Πιθανότατα να καταλήξουν παχύσαρκοι οι ανταγωνιστικοί χαρακτήρες. Η ομάδα ατόμων με αυτό το χαρακτηριστικό έχει στον οργανισμό της την ορμόνη του στρες, που σχετίζεται άμεσα με την αύξηση του βάρους.

Tα καταθλιπτικά άτομα έχουν συνήθως πολλά σκαμπανεβάσματα στα κιλά. Η αυξομείωση του βάρους συμβαίνει γιατί έχουν συναισθηματική αστάθεια και κυκλοθυμία, δίνοντας προτεραιότητα στα αρνητικά συναισθήματα και τον παρορμητισμό. Η αστάθεια χαρακτηρίζει και την όρεξή τους, οπότε ένα καταθλιπτικό άτομο μπορεί να αγγίξει την ανορεξία, αλλά και την βουλημία, καταλήγοντας παχύσαρκο.

Τα ευσυνείδητα άτομα είναι υγιή, εσωτερικά και εξωτερικά. Αυτό εξηγείται γιατί τα συγκεκεκριμένα άτομα έχουν αυτοέλεγχο, θέτουν όρια και είναι σε θέση να ρυθμίζουν το βάρος τους. govastileto.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Labels

Copyright © 2012 Afroditaki's World / Template by : Urangkurai