Ντοκιμαντέρ του BBC αποκαλύπτει ότι κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, η CIA είχε χρησιμοποιήσει τον Γιούρι Γκέλερ, προκειμένου να βγάλει εκτός λειτουργίας ένα στρατιωτικό ραντάρ και να επηρεάσει με τις «υπερφυσικές» του δυνατότητες το μυαλό ενός Ρώσου διαπραγματευτή.

Όπως αναφέρεται στο ντοκιμαντέρ του BBC «In the Secret Life of Uri Geller- Psychic Spy», η CIA ελλείψει χάκερ χρησιμοποίησε τον Γιούρι Γκέλερ κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, για μια σειρά ενεργειών- σαμποτάζ εναντίον της Σοβιετικής Ένωσης.

Οι «επιθέσεις» του Γιούρι Γκέλερ εναντίον της ΕΣΣΔ, περιλάμβαναν το σβήσιμο αρχείων από υπολογιστές της Σοβιετικής Ένωσης, την απενεργοποίηση ενός στρατιωτικού ραντάρ, ενώ παράλληλα όπως αναφέρεται και στο ντοκιμαντέρ, οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ έβαλαν τον Γκέλερ να «επηρεάσει» με φιλειρηνικά μηνύματα το μυαλό ενός Ρώσου διαπραγματευτή που συμμετείχε στις συνομιλίες της Γενεύης.

Η καριέρα του μένταλιστ Γιούρι Γκέλερ ως πράκτορα, φαίνεται πως είχε αρχίσει από τα νεανικά του χρόνια, όταν αυτός ήταν ένας πολύ επιτυχημένος μάγος σε κλαμπ του Ισραήλ, με αποτέλεσμα να τον προσεγγίσει η μυστική υπηρεσία της χώρας, η Μοσάντ. Zougla.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Labels

Copyright © 2012 Afroditaki's World / Template by : Urangkurai