Η φυλακή Karosta βρίσκεται στη Λετονία και χρησιμοποιήθηκε από τους Ναζί, όπου εκατοντάδες κρατούμενοι βασανίστηκαν και δολοφονήθηκαν εκεί. Σήμερα στις εγκαταστάσεις της φιλοξενείται ένα από τα πλέον παράξενα ξενοδοχεία στον κόσμο όπου οι επισκέπτες καλούνται μόλις φτάσουν να υπογράψουν ότι δέχονται κατά τη διάρκεια της διαμονής τους να τους συμπεριφερθούν σαν να είναι βαρυποινίτες! 

Η ιδέα προέρχεται από… ταινία τρόμου, καθώς ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου θέλησε με τον τρόπο αυτό να μυήσει τους επισκέπτες στη ζωή των κρατουμένων αλλά και στα όσα περνούσαν αρκετά χρόνια πριν.

Οι επισκέπτες μπορούν να περιηγηθούν στην παλιά φυλακή και να μάθουν την ανατριχιαστική ιστορία αυτού του μέρους, να επισκεφθούν το μουσείο και το σημαντικότερο… να περάσουν μερικές μέρες σαν κατάδικοι, μέσα σε υγρά και ανήλιαγα κελιά, με άνοστο φαγητό, ύπνο σε στρώματα ή σε κρεβάτια από σανίδες και… κλειδωμένες πόρτες, μέχρι ο φύλακας να πάρει εντολή για να ανοίξει! Όποιος, ενώ έχει υπογράψει, αρνηθεί να συμμορφωθεί ή παρουσιάσει παραβατική συμπεριφορά τιμωρείται με σωματική άσκηση και καθαριότητα της φυλακής. 

Η διαμονή στο Karosta θα είναι σίγουρα μια μοναδική εμπειρία αλλά και ένας τρόπος να ξεφύγει κάποιος από τα τετριμμένα. Και βέβαια, καλό θα ήταν να έχετε κάνει κράτηση γιατί πολλοί είναι οι επίδοξοι… κατάδικοι! Πηγή: perierga.gr



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Labels

Copyright © 2012 Afroditaki's World / Template by : Urangkurai