Σε εφαρμογή μπαίνει το Εθνικό Πρόγραμμα Προληπτικού Ελέγχου Νεογνών (ΕΠΠΕΝ) το οποίο περιλαμβάνει δωρεάν και καθολικές υπηρεσίες δημόσιας υγείας στο παιδί και την οικογένεια, χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς...

Με εγκύκλιο του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Θ. Λυκουρέντζου, διαμορφώνονται οι όροι, οι προϋποθέσεις, αλλά και οι διαδικασίες ανάπτυξης και υλοποίησης του (ΕΠΠΕΝ) σε εθνικό επίπεδο υπό το Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού.

Με το Πρόγραμμα αυτό παρέχεται μια ολοκληρωμένη υπηρεσία που περιλαμβάνει την επιβεβαίωση της ανίχνευσης, τη διάγνωση, τη θεραπευτική αντιμετώπιση και αξιολόγηση της πορείας του πάσχοντος παιδιού, σύμφωνα με τα κριτήρια της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας (ΠΟΥ).

Το ΕΠΠΕΝ έχει καθολικό χαρακτήρα εφαρμογής σε όλες τις μαιευτικές- νεογνολογικές μονάδες και κλινικές της χώρας, του Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα και διενεργείται κατά ενιαίο τρόπο, σύμφωνα με τις ορισθείσες διαδικασίες, σε όλα τα νεογέννητα.

Το υπουργείο Υγείας (Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας) έχει την εποπτεία και την ευθύνη ανάπτυξης του θεσμού του ΕΠΠΕΝ, τον συντονισμό των ενεργειών μεταξύ των συναρμοδίων υπηρεσιών του υπουργείου, του ΙΥΠ και κάθε εμπλεκομένου φορέα, προκειμένου να εξασφαλιστεί η έγκυρη, αξιόπιστη, αποτελεσματική και εύρυθμη λειτουργία του.

Μάλιστα, στην εγκύκλιο αναφέρεται ότι το Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας Πρόνοιας (ΣΕΥΥΠ), στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, θα διενεργεί τακτικούς ελέγχους για τη διαπίστωση της εύρυθμης λειτουργίας του ΕΠΠΕΝ.http://www.zougla.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Labels

Copyright © 2012 Afroditaki's World / Template by : Urangkurai