Ένας στους τρεις Αυστραλούς, ηλικίας 30-65 χρόνων, έχει διαγνωστεί με υψηλή αρτηριακή πίεση, σύμφωνα με το Καρδιολογικό Ίδρυμα Αυστραλίας...


Υψηλά επίπεδα αρτηριακής πίεσης ήταν η αιτία 9,4 εκατ. θανάτων σε παγκόσμια κλίμακα το 2010, ενώ το κάπνισμα ευθύνεται για 6,3 εκατ. θανάτους.

Λόγω της υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ έχασαν τη ζωή τους 5 εκατ. άνθρωποι, ενώ το πάχος και η απουσία άσκησης ευθύνονται για άλλους 12,5 εκατ. θανάτους.

Διατροφή χωρίς φρούτα φαίνεται να είναι ο πέμπτος μεγαλύτερος, κατά σειρά, κίνδυνος υγείας, ενώ το αλάτι τοποθετείται στην 11η θέση κινδύνου.

Σύμφωνα με την ίδια έρευνα που εντόπισε τα παραπάνω στοιχεία, το υπερβολικό σωματικό βάρος έχει προκαλέσει 3,4 εκατ. θανάτους το 2010 σε παγκόσμια κλίμακα, τον ίδιο αριθμό που έχουν προκαλέσει και τα υψηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα.

Υψηλά επίπεδα χοληστερόλης ευθύνονται για 2 εκατ. θανάτους το 2010, ενώ η οστεοπόρωση προκάλεσε τον θάνατο 200.000 ατόμων.

Να σημειωθεί ότι πάνω από 400 ερευνητές από 50 χώρες του κόσμου πήραν μέρος στην έρευνα. Εξακρίβωσαν ότι σχεδόν το ένα τέταρτο των αναπηριών σε παγκόσμια κλίμακα οφείλεται σε ψυχικές ασθένειες, όπως είναι η κατάθλιψη, η νόσος Αλτσχάιμερ, η σχιζοφρένεια.
www.zougla.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Labels

Copyright © 2012 Afroditaki's World / Template by : Urangkurai