Οι γυναίκες που πρόκειται να φέρουν στον κόσμο ένα παιδί και έχουν ήδη παντρευτεί υποφέρουν λιγότερο συχνά από κατάθλιψη μετά τον τοκετό,...
σε σύγκριση με όσες γεννούν στο πλαίσιο της συμβίωσης με το έτερο ήμισυ ή με εκείνες που δεν έχουν σύντροφο, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε περισσότερες από 6.000 γυναίκες και, σύμφωνα με τον επικεφαλής ερευνητή Dr Marcelo Urquia από το Πανεπιστήμιο του Τορόντο, τα ψυχικά προβλήματα ήταν λιγότερο συχνά στις παντρεμένες γυναίκες, ανεξαρτήτως του διαστήματος που ήταν παντρεμένες.

Σύμφωνα με τα συμπεράσματα της έρευνας, το 10,6% των παντρεμένων γυναικών υπέφερε από επιλόχειο κατάθλιψη. Το ποσοστό αυτό ανήλθε σε 20% για τις γυναίκες που συγκατοικούσαν και σε 35% για τις ανύπαντρες μητέρες. Επίσης, ανερχόταν σε 67% για τις γυναίκες που είχαν χωρίσει ή είχαν πάρει διαζύγιο έναν χρόνο πριν από τη γέννηση του παιδιού.

Οι ερευνητές εκτιμούν ότι ο γάμος φέρει ορισμένα χαρακτηριστικά (π.χ. αίσθημα σταθερότητας και σιγουριάς λόγω της συντροφικής και κοινής αντιμετώπισης των προβλημάτων) που προστατεύουν την ψυχική και κοινωνική ευεξία των παιδιών.

Η έρευνα δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό «American Journal of Public Health».

Πηγή: vita.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Labels

Copyright © 2012 Afroditaki's World / Template by : Urangkurai