Εξέταση δείχνει το φύλο του εμβρύου μετά την έβδομη εβδομάδα

Οι γονείς που θέλουν να μάθουν το φύλο του παιδιού τους δεν χρειάζεται πλέον να περιμένουν μέχρι τη 12η εβδομάδα που θα τους το δείξει ο υπέρηχος. Οι αιματολογικές εξετάσεις...που εντοπίζουν εμβρυακό DNA στο αίμα της μητέρας είναι κατά 98% ακριβείς στην αποκάλυψη του φύλου του εμβρύου, μόλις ολοκληρωθεί η έβδομη εβδομάδα της κύησης. Αυτό σημαίνει πως οι γονείς μπορούν να γνωρίζουν πλέον αν το παιδί είναι κορίτσι ή αγόρι 4-5 εβδομάδες νωρίτερα από ότι έως σήμερα.
Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν αμερικανοί ειδικοί, που μελέτησαν περισσότερα από 6.000 αποτελέσματα. Το τεστ αυτό είναι διαθέσιμο στον κόσμο τα τελευταία χρόνια, όμως μέχρι τώρα θεωρούσαν πως δεν είναι αξιόπιστο. Υπάρχουν περιπτώσεις που οι γονείς πρέπει να ξέρουν το φύλο του εμβρύου για λόγους υγείας, ώστε να αποφασίσουν αν προχωρήσουν σε έκτρωση ή όχι.
Για παράδειγμα, σε περίπτωση κληρονομικότητας, υπάρχουν ασθένειες όπως η αιμοφιλία, που μεταφέρονται μόνο στα αγόρια. Σε κάποια νοσοκομεία το τεστ ήδη χρησιμοποιείται για να εντοπίσει αυτά τα αγόρια. Για τους γονείς τους μπορεί να είναι πολύ σημαντικό να ξέρουν πέντε εβδομάδες νωρίτερα από ό,τι μέχρι σήμερα το φύλο του παιδιού τους.
Οι ειδικοί, όμως, προειδοποιούν πως το τεστ μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για λάθος σκοπούς. Αν δηλαδή μία οικογένεια έχει ήδη τρία κορίτσια και δει ότι και το τέταρτο παιδί δεν είναι αγόρι, ενδεχομένως να αποφάσιζε να μην το κρατήσει. ΤΑ ΝΕΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Labels

Copyright © 2012 Afroditaki's World / Template by : Urangkurai