Διαστημικά σκουπίδια: Λύση με "μαγνήτες" και ομπρέλες!

Οι επιστήμονες της NASA κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου: στο Διάστημα γύρω από τη Γη δεν χωρούν πλέον άλλα σκουπίδια. Αυτά που ήδη υπάρχουν...ξεπερνούν τα 370.000, με αποτέλεσμα ο κίνδυνος σύγκρουσης με διαστημόπλοια, δορυφόρους ή τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό να είναι πλέον πολύ μεγάλος. Αν συνεχίσουν να συσσωρεύονται μάλιστα με τους ίδιους ρυθμούς, οι ειδικοί υπολογίζουν πως δεν θα είναι δυνατόν να εκτοξευτούν άλλα διαστημόπλοια.
Οι επιστήμονες που επιστράτευσε το αμερικανικό υπουργείο Αμυνας προτείνουν διάφορους τρόπους αντιμετώπισης του προβλήματος, το οποίο προειδοποιούν πως έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις: δίχτυα, συσκευές σε σχήμα ομπρέλας και μαγνήτες είναι μερικοί από αυτούς. Η πρόταση μιας ιδιωτικής εταιρείας είναι αυτή που αρέσει περισσότερο στον Ντόναλντ Κέσλερ, επιστήμονα της NASA: ένας δορυφόρος που ρίχνει δίχτυα στα σκουπίδια, τα οποία βρίσκονται σε τροχιά. Αφού τα παγιδεύσει, τα ωθεί προς τη Γη, όπου καίγονται κατά την είσοδό τους στην ατμόσφαιρα, ή τα στέλνει μακρύτερα στο Διάστημα, όπου δεν θα αποτελούν κίνδυνο.
Τα διαστημικά σκουπίδια είναι κομμάτια από δορυφόρους, πυραύλους και διαστημόπλοια. Μόνο 22.000 από αυτά είναι αρκετά μεγάλα για να μπορούν να τα παρακολουθούν οι επιστήμονες από τη Γη. Σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα, έχουν πέσει στο έδαφος, σε ερημικά αλλά και κατοικημένα μέρη. ΤΑ ΝΕΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Labels

Copyright © 2012 Afroditaki's World / Template by : Urangkurai