Εκτός ελέγχου η κατάσταση στον Έβρο. Εκκενώνονται οικισμοί

Εκτός ελέγχου είναι η κατάσταση στον Έβρο, μετά τη φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Πέμπτης στην περιοχή μεταξύ...της τοπικής κοινότητας Λευκίμη-Σαράντα Σπίτια-Ερείπια Βυρίνης-ερείπια Κιτρινόπετρας-Ύψωμα Καρβουνιάρης-Μέλια-Β. Οικισμού Κοίλων-Ερείπια Αμυγδαλιάς, να έχει κάψει πάνω από 30.000 στέμματα….
Οι ισχυροί άνεμοι δυσχεραίνουν το έργο της Πυροσβεστικής ενώ εκκενώνεται ο οικισμός Κοιλα και Μελιά στην Λευκίμη Έβρου. Η πυροσβεστική ζήτησε ενισχύσεις ώστε να μπορέσει να αντιμετωπίσει τα πύρινα μέτωπα που βρίσκονται σε εξέλιξη. Έτσι η Γενική Προστασία Πολιτικής Προστασίας ενεργοποίησε τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό, ζητώντας τρία ζεύγη αεροσκαφών CL– 415.
Όπως δήλωσε ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονία και Θράκης Άρης Γιαννακίδης, στα εναέρια μέσα που ήδη επιχειρούν στην περιοχή (4 αεροπλάνα και 2 ελικόπτερα), αναμένεται να προστεθούν δύο chinook, τρία canadair από την Χρυσούπολη και τα αεροσκάφη από Γαλλία και Ισπανία.
Η φωτιά -όπως είπε ο δήμαρχος- ξεκίνησε από την εξάτμιση τρακτέρ, το οποίο κινείτο σε δασικό δρόμο και στην πορεία του πέταγε σπινθήρες. Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τέθηκαν το βράδυ της Πέμπτης με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Θεόδωρου Μπούφη τα δημοτικά διαμερίσματα Ευηνοχωρίου και Αγίου Θωμά στο δήμο Μεσολογγίου λόγω της πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή από την Πέμπτη.

Άλλα μέτωπα
Σε εξέλιξη βρίσκονται πυρκαγιές στις περιοχές Φυτείες και Στάνο Αιτωλοακαρνανίας, στις Νεγράδες Ιωαννίνων, στο Κοιλιώμενο Ζακύνθου και στο Ευηνοχώρι καθώς και στο Πάπαρη Αρκαδίας αλλά και στην Γαβρολίμνη Ναυπάκτου. Μάλιστα εκκενώθηκε το χωριού Σκούρτου στις Φυτείες Αιτωλοακαρνανίας.
Όπως δήλωσε πριν λίγο ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του δήμου Τρίπολης, Γιώργος Καρλής, απειλείται το χωριό Πάπαρη και απομακρύνονται οι κάτοικοι με λεωφορεία του ΚΤΕΛ, ενώ έκανε έκκληση για τη συνδρομή βυτιοφόρων από γειτονικούς δήμους και πολίτες να συνδράμουν και να πάνε στο σταθμό διοδίων Ασέας, προκειμένου να τους κατευθύνει η Πυροσβεστική. Υπό έλεγχο η φωτιά σε Γλυφάδα, Αργυρούπολη και Πάρνηθα. Star.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Labels

Copyright © 2012 Afroditaki's World / Template by : Urangkurai