Οι Βέλγοι επιθυμούν την συνέχιση των ανασκαφών

Η Αρχαιολογική Σχολή του Βελγίου επιθυμεί να συνεχίσει τις ανασκαφές τα ερχόμενα χρόνια μετά τη μελέτη και τη δημοσίευση των μέχρι τώρα ανακαλύψεων, οι οποίες...όπως φαίνεται θα απαντήσουν σε πολλά σημαντικά ερωτήματα τα οποία συνδέονται με τα Ανάκτορα των Μαλίων αλλά και με άλλους αρχαιολογικούς χώρους της Ανατολικής Κρήτης, ανέφερε σήμερα ο επικεφαλής της Αρχαιολογικής Σχολής του Βελγίου, καθηγητής Ζαν Ντριεσέν.
Ο κ. Ζαν Ντριεσέν, στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης της πρώτης φάσης του πενταετούς προγράμματος των ανασκαφών στον αρχαιολογικό χώρο «Μπούφος», στην παραθαλάσσια περιοχή ανατολικά του Οικισμού Σίσι Λασιθίου, πραγματοποίησε ξενάγηση στην οποία παραβρέθηκαν ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου, Δημήτρης Κουνενάκης, ο αντιδήμαρχος, Μιχάλης Κερούλης, στελέχη της ΚΔ Εφορείας Αρχαιοτήτων με επικεφαλής την προϊστάμενη, Βίλη Αποστολάκου, και υπηρεσιακοί παράγοντες.
Ο αρχαιολογικός χώρος «Μπούφος», στο Σίσι, θεωρείται μια από τις πιο σημαντικές ανακαλύψεις τα τελευταία χρόνια στην Κρήτη. Η περίοδος ακμής της πόλης ήταν την υστερομινωική εποχή (1350- 1250 π.Χ.). Δίπλα ακριβώς στη θάλασσα υπάρχει ο νεκροταφιακός χώρος (τέλος της πρωτομινωικής και αρχές της μεσοομινωικής περιόδου, δηλαδή περίπου 2100-1800 π.Χ.). Στους τάφους αυτούς έχουν ήδη βρεθεί πολλά αγγεία, οστά και κρανία, ενώ όπως ανέφερε ο επικεφαλής, Ζαν Ντριεσέν, ξεχωρίζουν τα αγγεία δίπλα στους νεκρούς, καθώς και τα «Κυκλώπεια Τείχη» που διακρίνονται καθαρά στα χαμηλότερα επίπεδα του λόφου.
Η κ. Βίλη Αποστολάκου, προϊσταμένη της ΚΔ Εφορείας Αρχαιοτήτων, στις δηλώσεις της ανέφερε μεταξύ άλλων ότι οι ανασκαφές ξεκίνησαν ύστερα από υποβολή αίτησης της Αρχαιολογικής Σχολής Βελγίου και σχετικής εισήγησης της ΚΔ Εφορείας Αρχαιοτήτων, η οποία στη συνέχεια εγκρίθηκε από το υπουργείο Πολιτισμού. Zougla.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Labels

Copyright © 2012 Afroditaki's World / Template by : Urangkurai