Νέα αναβολή παίρνει η δίκη του Νίκου Σεργιανόπουλου ... Πέντε χρόνια μετά τη στυγερή δολοφονία του ηθοποιού που συγκλόνισε το Πανελλήνιο, οι μνήμες του αποτρόπαιου εγκλήματος ζωντάνεψαν το πρωί της Πέμπτης στο εφετείο Αθηνών με την κατάθεση του Γεωργιανού που κατηγορείται ότι σκότωσε τον γνωστό ηθοποιό μέσα στο σπίτι του.

Νωρίτερα....

Με απόλυτη ψυχραιμία ο κατηγορούμενος επανέλαβε στο δικαστήριο τις λεπτομέρειες της φριχτής δολοφονίας του αγαπημένου ηθοποιού..

«Είχαμε πάρει κοκαΐνη. Δεν ένιωθα καλά και μου είπε να κλείσω τα μάτια για να ηρεμήσω .... Ήρθε μπροστά μου, ενώ είχα τα μάτια κλειστά …και με την απειλή μαχαιριού μου ζήτησε να του πάρω π*π@» είπε και πρόσθεσε «φοβήθηκα, θύμωσα, θόλωσα. Μετά δεν θυμάμαι τι έγινε ακριβώς … Τον σκότωσα...Από ένστικτο άμυνας λειτούργησα έτσι. Ίσως τον χτύπησα. Μπορεί να σας φαίνεται εύκολο αλλά εγώ βασανίζομαι... Δεν είμαι δολοφόνος. . Δεν ήξερα αν ήθελε να με γ#μ@σ@ι ή να με σκοτώσει... Είμαι ένας απλός άνθρωπος, οικογενειάρχης. Αν μπορούσα να γυρίσω τον χρόνο πίσω θα το έκανα» είπε Νταβίντ Μουρτχικνέλι.

Ο Γεωργιανός αρνήθηκε επίσης ότι εκδιδόταν στις διάφορες πλατείες, ενώ επέμεινε ότι δεν είχε συναντήσει ξανά τον ηθοποιό, παρόλο που οι μάρτυρες ισχυρίζονται το αντίθετο. Στη συνέχεια ξεκαθάρισε«δεν είμαι π*υστ*ς!» 

Αίσθηση προκάλεσε στο δικαστήριο η άποψη που διατύπωσε ο κατηγορούμενος πως «ο δολοφόνος και ο ομοφυλόφιλος είναι το ίδιο απαξιωτικά».

«Όποια και να είναι η απόφαση του δικαστηρίου.... εγώ αισθάνομαι ένοχος γιατί αφαίρεσα μια ζωή» είπε στην αρχή της απολογίας του ο Νταβίντ Μουρτχικνέλι, ο οποίος επιμένει ωστόσο πως ο άτυχος ηθοποιός τον απείλησε πρώτος, προκαλώντας την οργή του.

«Θα μιλήσω μετά την απόφαση»

«Θα μιλήσω μετά την απόφαση» είχε πει στον δημοσιογράφο του STAR Β.Γκούμα στην πρώτη συνεδρίαση ο Γεωργιανός, που ακόμη και σήμερα υποστηρίζει ότι απειλήθηκε πρώτος με μαχαίρι από τον Νίκο Σεργιανόπουλο και ότι ουσιαστικά αυτός αμύνθηκε. Κάτι που απορρίπτει κατηγορηματικά η πλευρά του ηθοποιού.

Ο δικηγόρος του Νίκου Σεργιανόπουλου, Αλέξης Στεφανάκης, δήλωσε λίγο μετά την πρώτη αναβολή της δίκης : «Μιλάμε για άνθρωπο απόλυτα συναισθηματικό, πολύ τρυφερό που αποκλείεται να έχει κάνει πράξη βίας»

Αντίθετα η πλευρά του Γεωργιανού υποστήριξε στο δικαστήριο ότι ο ηθοποιός με την συμπεριφορά του προκάλεσε την οργή του θύτη που θεώρησε ότι θίχτηκε σε προσωπικό επίπεδο γι’ αυτό αντέδρασε ακραία.


Ο δικηγόρος του κατηγορουμένου, Δημήτρης Γκαβέλας είπε: «ο Σεργιανόπουλος είχε διπλή ζωή άλλη ζωή φαινόταν έξω και άλλη ήταν η προσωπική του ζωή».

''Ο φόνος έγινε νωρίτερα απ’ ότι λένε''

Η πλευρά του Γεωργιανού υποστηρίζει ότι με βάση τα ιατροδικαστικά ευρήματα στο σώμα του Νίκου Σεργιανόπουλου ο φόνος έγινε πολλές ώρες νωρίτερα από τις πρώτες εκτιμήσεις.

Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι ο Γεωργιανός αμέσως μετά την δολοφονία είχε την ψυχραιμία φεύγοντας να αρπάξει το λάπτοπ, χρήματα αλλά και το κινητό του Νίκου Σεργιανόπουλου.

Ωστόσο, η συνέχεια θα δοθεί σήμερα Πέμπτη 6 Ιουνίου με την απολογία του Γεωργιανού.

Υπενθυμίζουμε πως στις 11 Μαρτίου 2013 άρχισε η δίκη, σε δεύτερο βαθμό, για τη δολοφονία του ηθοποιού. Ο εισαγγελέας είχε ασκήσει έφεση υπέρ του νόμου κατά της πρωτόδικης απόφασης, με την οποία ο κατηγορούμενος Δ. Μουρτζικνέλι καταδικάστηκε σε κάθειρξη 20 ετών και 10 μηνών.

Το χρονικό

Ο Νίκος Σεργιανόπουλος γεννήθηκε στη Δράμα στις 24 Σεπτεμβρίου του 1952 … Σπούδασε στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος από όπου αποφοίτησε το 1979, και στη συνέχεια ίδρυσε την Πειραματική σκηνή Τέχνης στηΘεσσαλονίκη.

Στις 2 Δεκεμβρίου 2007 συνελήφθη έχοντας στην κατοχή του 35 γραμμάρια κοκαΐνης και κατηγορήθηκε για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών, όμως δεν προφυλακίστηκε καθώς δήλωσε και διαγνώστηκε εξαρτημένος χρήστης.

Στις 4 Ιουνίου 2008 βρέθηκε δολοφονημένος στο διαμέρισμά του στο Παγκράτι, τραυματισμένος θανάσιμα με 21 μαχαιριές στην καρδιά, το λαιμό και τους πνεύμονες. Το μαχαίρι με το οποίο έγινε η δολοφονία βρέθηκε, χωρίς όμως αξιοποιήσιμα αποτυπώματα.

Έπειτα από ταυτοποίηση δακτυλικών αποτυπωμάτων, συνελήφθη τον Ιούλιο του 2008, ο 30χρονος Γεωργιανός Νταβίντ Μουρτχικνέλι, ο οποίος τελικά ομολόγησε το έγκλημα στις 26 Ιουλίου του 2008, ενώ κρίθηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο (10 Νοεμβρίου 2009) ομόφωνα ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και ακόμα ληστεία, παράνομη οπλοχρησία και παράνομη είσοδο στη χώρα. Του αναγνωρίστηκε κατά πλειοψηφία (4-3) το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου και καταδικάστηκε σε 20 χρόνια φυλάκιση.

Ο Γεωργιανός ισχυρίστηκε ότι το θύμα προσπάθησε να του επιβάλει παθητικό ρόλο με στοματικό σεξ και ότι υπό την επήρεια κοκαΐνης (η οποία βρέθηκε και στα ούρα του θύματος) του επιτέθηκε με το μαχαίρι με το οποίο τελικά και τον δολοφόνησε.

Στις 19 Νοεμβρίου 2012, η εισαγγελεύς κυρία Χουδετσανάκη, έκανε αναίρεση της απόφασης με το σκεπτικό ότι το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου δεν ισχύει και ζήτησε να καταδικαστεί χωρίς ελαφρυντικά σε ισόβια.

Μέσα σε 5 χρόνια ξεκληρίστηκε η οικογένεια του ηθοποιού

Λίγους μήνες μετά το θάνατο του αγαπημένου ηθοποιού, από τη ζωή έφυγε και η μονάκριβη αδελφή του, με την οποία ήταν πολύ δεμένος . Η Ευρυδίκη Παπαθεοδώρου που έδινε μάχη με την επάρατη νόσο, δεν μπόρεσε να αντέξει το χαμό του αδερφού της και έτσι την νίκησε τελικά ο θάνατος. Και η τραγωδία για την οικογένεια Σεργιανόπουλου δεν τελείωσε εκεί..... Μετά τη δολοφονία του γνωστού ηθοποιού και το θάνατο της αδελφής του, ένα νέο πλήγμα ήρθε με το θάνατο του Χρήστου Παπαθεοδώρου, του γαμπρού του γνωστού ηθοποιού. Λίγο αργότερα έχοντας χάσει γιο, κόρη και γαμπρό η 86χρονη μητέρα του δολοφονημένου ηθοποιού….. κατέληξε και αυτή.
Star.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Labels

Copyright © 2012 Afroditaki's World / Template by : Urangkurai