Διεθνές συμπόσιο διοργανώνει η Σχολή Τεχνών και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου της Νέας Νότιου Ουαλίας για τον Κωνσταντίνο Καβάφη από τις 18 έως και τις 20 Ιουνίου. Για την επέτειο των 150 ετών από τη γέννησή του και των 80 χρόνων από τον θάνατό του, έχουν προσκληθεί, από το Πανεπιστήμιο της Νέας Νότιου Ουαλίας, να μιλήσουν επιστήμονες από όλο τον κόσμο και να συζητήσουν την πολιτιστική σημασία του έργου του μεγάλου Έλληνα ποιητή του 20ού αιώνα και γιατί υπάρχει τόσο ενδιαφέρον για την ποίησή του σήμερα.

Στο ακαδημαϊκό συμπόσιο για τον Καβάφη θα παραστούν τοπικοί και διεθνούς φήμης ακαδημαϊκοί, συμπεριλαμβανομένων των δρ Μαρία Boletsi του Πανεπιστημίου Leiden, δρ Αντώνη Δρακόπουλου του Πανεπιστημίου Σύδνεϊ, αναπληρωτή καθηγητή Karen Emmerich του Πανεπιστημίου Όρεγκον, καθηγητή Gregory Jusdanis του Πανεπιστημίου Ohio State, καθηγητή Βρασίδα Καραλή της Νέας Ελληνικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Σύδνεϋ Sir Nicholas Laurantos, δρ Δημήτρη Παπανικολάου του Πανεπιστημίου Οξφόρδης, δρ Γεώργιου Συρίμη του Πανεπιστημίου Yale και καθηγητή Michael Tsianikias του Πανεπιστημίου Flinders. Οι μελετητές θα συζητήσουν και θα αναλύσουν διάφορες πτυχές του έργου του Καβάφη και το ενδιαφέρον για την ποίησή του τα τελευταία χρόνια.

«Ο Ε.Μ. Forster είχε πει για τον Καβάφη ότι βλέπει τον κόσμο από μια μικρή οπτική γωνία. Φαίνεται ότι η γωνία έχει απήχηση περισσότερο από ποτέ» δήλωσε ο αναπληρωτής καθηγητής Νικόλαος Δουμάνης του Πανεπιστημίου της Νέας Νότιου Ουαλίας και συντονιστής της εκδήλωσης αυτής.

Έπειτα από τις δύο ημέρες ακαδημαϊκού συμποσίου, στις 20 Ιουνίου θα γίνουν δύο εκδηλώσεις ανοικτές για το κοινό: 
1. Ένα εργαστήριο για τους μαθητές των σχολείων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Σύδνεϋ με θέμα - γιατί τώρα πρέπει να διαβάζουμε Καβάφη περισσότερο από ποτέ.

Αυτό το εργαστήριο υπό την επίβλεψη των καθηγητών Boletsi, Emmerich και Συρίμη θα διεξαχθεί μεταξύ 13.00-14.30 στο Πανεπιστήμιο της Νέας Νότιου Ουαλίας, Kensington Campus.

2. Κ.Π. Καβάφης: Δημόσια συζήτηση: Αυτή η δημόσια συζήτηση θα πραγματοποιηθεί στο κτήριο John Niland Scientia στο Kensington campus του Πανεπιστημίου της Νέας Νότιου Ουαλίας, στις 18.30, και προσκαλεί το ευρύ κοινό να παρακολουθήσει και να συζητήσει την ποίηση του Καβάφη και την κληρονομιά του με μια ομάδα εμπειρογνωμόνων.

Αυτά τα γεγονότα έχουν οργανωθεί όχι μόνο για να παρουσιάσουν το έργο ενός από τους μεγαλύτερους ποιητές του κόσμου, αλλά για να επιδείξουν το ενδιαφέρον της Σχολής και τη δέσμευση για την έρευνα στις ελληνικές σπουδές. Zougla.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Labels

Copyright © 2012 Afroditaki's World / Template by : Urangkurai