Μπορεί ο διευθύνων σύμβουλος της Apple, Τιμ Κουκ, να δήλωσε ενθουσιασμένος από τα οικονομικά αποτελέσματα και τις πωλήσεις 75 εκατομμυρίων συσκευών με iOS όμως οι επενδυτές της Apple αντιδρούν αρνητικά, αφού...τα οικονομικά αποτελέσματα δεν ικανοποίησαν τις υψηλότερες προβλέψεις των αναλυτών. Αυτή η απογοήτευση εκφράστηκε με την απώλεια 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων από την χρηματιστηριακή αξία της Apple -ίση με την αξία της Hewlett Packard και της Dell μαζί-, αφού η τιμή της μετοχής της έχασε το 10% της αξίας της μέσα σε λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων και έπεσε στα 463 δολάρια, συνεχίζοντας την πτωτική της πορεία.
Ο Τιμ Κουκ επιχείρησε πρωτίστως να καθησυχάσει τους επενδυτές και την αγορά ανακοινώνοντας τα αποτελέσματα τριμήνου τα οποία παρουσιάζουν ρεκόρ εσόδων, διατήρηση των κερδών στα ίδια επίπεδα με το αντίστοιχο περσινό διάστημα και πωλήσεις περίπου 74 εκατομμυρίων iOS φορητών συσκευών μέσα σε ένα τρίμηνο.
Τα έσοδα τριμήνου της Apple έφτασαν τα 54,5 δισ. δολάρια –από 46,3 δισ. το αντίστοιχο περσινό διάσημα, ενώ τα κέρδη παρέμειναν στα 13,1 δισ., εξέλιξη που μαρτυρά υψηλότερο κόστος παραγωγής.
Πάντως, οι πωλήσεις iPhone δεν ξεπέρασαν τον επιθυμητό –από κάποιους αναλυτές- στόχο των 50 εκατομμυρίων συσκευών και κάποιοι μεγάλοι επενδυτές φαίνεται να αντέδρασαν με νευρικότητα, καθώς η μετοχή της Apple υποχώρησε κατά 9,83%, στα 463,49 δολάρια, στις «after hours» συναλλαγές.

«Είμαστε πολύ σίγουροι για την παραγωγή των προϊόντων μας. Συνεχίζουμε να εστιάζουμε στην καινοτομία και να παράγουμε τα καλύτερα προϊόντα στον κόσμο», είπε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας και αναφέρθηκε στις φήμες περιορισμού της παραγωγής του iPhone 5, λόγω προβλεπόμενης πτώσης της ζήτησης το πρώτο τρίμηνο του 2013: «Θα έλεγα ότι είναι καλό να αμφισβητούμε την ακρίβεια της κάθε είδους φήμης σχετικά με το πλάνο παραγωγής. Ακόμη και αν κάποια δεδομένα ήταν πραγματικά, θα ήταν και πάλι αδύνατο για κάποιον να ερμηνεύσει το τι ακριβώς σημαίνουν για το σύνολο της παραγωγικής διαδικασίας», σχολίασε, προφανώς αναφερόμενος σε πληροφορίες για μείωση των παραγγελιών νέων οθονών για το iPhone 5.
«Η αλυσίδα εφοδιασμού είναι περίπλοκη, οι αποδόσεις μπορεί να διαφέρουν, όπως επίσης και η επίδοση ενός προμηθευτή», υποστήριξε ο Τιμ Κουκ και άφησε να εννοηθεί ότι η Apple εξακολουθεί να μην μπορεί να παράγει το νέο iPhone (5), όπως και το προηγούμενο (4S), με την ταχύτητα που θα ήθελε, λέγοντας ότι οι πωλήσεις τους επηρεάστηκαν από την περιορισμένη προσφορά. Madata.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Labels

Copyright © 2012 Afroditaki's World / Template by : Urangkurai