Έρχονται τα νέα Windows 8 της Microsoft, στις 26 Οκτωβρίου 2012

Τα νέα Windows 8 της Microsoft, αναμένονται επίσημα σε λιγότερο από δύο εβδομάδες – πιο συγκεκριμένα στις 26 Οκτωβρίου 2012...
Τα νέα παράθυρα αποτελούν το πιο ριψοκίνδυνο «στοίχημα» από την εποχή των Windows 95, καθώς η αλλαγή πλεύσης της εταιρείας είναι όχι απλά εμφανής, αλλά πέρα για πέρα εκδηλώνεται μέσω του νέου γραφικού περιβάλλοντος για το δημοφιλές Λειτουργικό Σύστημα. Τα Windows 8 και αντίστοιχα η Microsoft, έχουν πλέον σαφή προσανατολισμό εξυπηρέτησης των χρηστών που διαθέτουν νέου τύπου μηχανήματα. Αναφερόμαστε φυσικά στην πλειάδα ταμπλετών και υβριδικών προϊόντων (ταμπλέτα + υπερ-λεπτο λαπτοπ), που αναμένεται να πλημμυρίσει την αγορά, από την πρώτη μέρα έλευσης των Windows 8 και για τους ακόλουθους μήνες.

Βέβαια, ο νέος τρόπος χρήσης δεν ακυρώνει τον παλαιότερο - και γνωστό σε εκατοντάδες εκατομμύρια χρηστών – μια και διατηρείται ως εναλλακτικό περιβάλλον εργασίας. Εντούτοις, οι αντιδράσεις των απανταχού χρηστών χαρακτηρίζονται από την ποικιλία τους: από ιδιαίτερες θερμή αποδοχή, έως την καθολική απόρριψη.

Έως ένα βαθμό, είναι κατανοητή η δυσαρέσκεια των χρηστών που έχουν συνηθίσει να χρησιμοποιούν τον υπολογιστή τους, σχεδόν με τον ίδιο τρόπο εδώ και....17 χρόνια (από την εποχή των Windows 95), όμως πρέπει να δοθεί στην εταιρεία μια αρχική περίοδος «χάριτος», ώστε να κρίνεται εφικτή μια αντικειμενική τοποθέτηση σχετικά με την λειτουργικότητα των νέων Windows 8. Με πιο απλά λόγια, θα πρέπει πρώτα να χρησιμοποιηθούν τα Windows 8 σε σκληρές καθημερινές συνθήκες, να εξοικειωθούν οι χρήστες σε ένα ικανοποιητικό βαθμό με το νέο περιβάλλον και τέλος, να δούμε την (όποια) ανταπόκριση των προγραμματιστών / εταιρειών και κατά πόσο θα προσφέρουν νέες εκδόσεις του λογισμικού τους (που να εκμεταλλεύεται τα νέα χαρακτηριστικά των όγδοων παραθύρων) και τότε, θα μπορούμε να εκτιμήσουμε αν η προσπάθεια της Microsoft είναι επιτυχημένη, ή εν μέρει αποδεκτή, ή τελικά συμβεί το χειρότερο σενάριο, της πλήρους απόρριψης δηλαδή από το καταναλωτικό κοινό (βλέπε Windows Vista).

Η Microsoft, την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου που μας πέρασε, ανακοίνωσε τις επίσημες τιμές για την αμερικάνικη αγορά, ενώ παρέθεσε και τις φωτογραφίες των κουτιών που θα προσφέρονται τα Windows 8. Όσο αφορά τις τιμές, δεν θα προβούμε σε ιδιαίτερη ανάλυση, καθώς δεν αφορούν την ελληνική αγορά – έστω και λακωνικά, η τιμή είναι στα 70 δολάρια για τα Windows 8 Pro, με απαραίτητη προϋπόθεση ο χρήστης ήδη να διαθέτει (αυθεντικά εννοείται) τα Windows XP SP3 / Vista / 7 εγκατεστημένα στο PC του. Zougla.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Labels

Copyright © 2012 Afroditaki's World / Template by : Urangkurai