Φροντίστε τα μαλλιά σας μετά τη θάλασσα

Τα μαλλιά, όπως και το δέρμα ταλαιπωρούνται και πολλές φορές αφυδατώνονται μετά τα καλοκαιρινά μπάνια. Όλοι θέλουμε να δείχνουν υγιή και περιποιημένα. Αυτό μπορεί...
να γίνει σε μικρό χρονικό διάστημα και χωρίς καθόλου κόπο! Αφιερώνοντας μόνο λίγο από το χρόνο μας πριν και μετά τις βουτιές!


Τα μαλλιά μετά το μπάνιο στη θάλασσα ή την πισίνα μπορεί να γίνουν ξηρά. Πριν πάτε για μπάνιο, καλό θα ήταν να χρησιμοποιήσετε ένα conditioner για τα μαλλιά, το οποίο να περιέχει δείκτη ηλιακής προστασίας (SPF). 

Ένα καπέλο στη θάλασσα προστατεύει τα μαλλιά από τον ήλιο σε μεγάλο βαθμό. Εάν κάνετε μπάνιο σε πισίνα πολύ τακτικά και θέλετε να προστατεύσετε τα μαλλιά σας, ένα σκουφάκι (για κολυμβητές) θα ήταν μια πολύ καλή λύση.

Τα μαλλιά απορροφούν πολύ νερό όταν τα βρέχουμε κατά τη διάρκεια του καλοκαιρινού μπάνιου. Μαζί όμως με το νερό απορροφούν και χλώριο. Μια έξυπνη λύση για να μειωθεί η απορροφούμενη ποσότητα χλωρίου είναι να έχουμε βρέξει τα μαλλιά πριν μπούμε στην πισίνα με νερό βρύσης.

Για μετά το θαλασσινό μπάνιο, υπάρχουν ειδικά σαμπουάν (συνήθως πωλούνται στα φαρμακεία) για κολυμβητές που προστατεύουν τα μαλλιά όχι μόνο από τον ήλιο αλλά και από τη θάλασσα. Υπάρχουν επίσης και πολλές μάσκες μαλλιών που ενυδατώνουν και "θωρακίζουν" την τρίχα προστατεύοντάς τη και εμποδίζοντάς τη να "σπάσει".Star.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Labels

Copyright © 2012 Afroditaki's World / Template by : Urangkurai