Βρετανία: "Διεφθαρμένοι και gay οι αρχαίοι Ολυμπιακοί Αγώνες"

Διεφθαρμένους, βρώμικους και… gay χαρακτηρίζουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες της αρχαίας Ελλάδας οι Βρετανοί, σε ένα ντοκιμαντέρ – πρόκληση...για την ιστορία των Αγώνων λίγο πριν αρχίσει η διοργάνωση του Λονδίνου!

Το «Channel 4» -που στο παρελθόν μας «στόλισε» με το ριάλιτι «Go Greek For A Week»- επανέρχεται με το «The Ancient Greek Olympics» του σκηνοθέτη Antony Thomas.

Σύμφωνα με την περιγραφή του ντοκιμαντέρ, ο Thomas ταξίδεψε πίσω στα αρχαία χρόνια, από τη Σικελία μέχρι την Σπάρτη, αναζητώντας τις αληθινές κοινωνικές συνθήκες γύρω από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, της διοργάνωσης που σταματούσε τους πολέμους και απαγόρευε στις γυναίκες όχι μόνο να συμμετάσχουν, αλλά και να τους παρακολουθήσουν.

Τι «είδε» ο σκηνοθέτης;
Περιστατικά που ουδεμία σχέση έχουν με το ολυμπιακό ιδεώδες και το αρχαίο πνεύμα αθάνατο: τον Κλεομήδη που σκότωσε με την γροθιά του τον αντίπαλό του και επέστρεψε στην Αστυπάλαια όπου σκότωσε 60 μαθητές γκρεμίζοντας τον κεντρικό στύλο του σχολείου τους, το… μποτιλιάρισμα στους δρόμους της Αρχαίας Ολυμπίας (το κυκλοφοριακό κομφούζιο στο Λονδίνο δεν το πρόσεξε;), αλλά και το ότι οι αθλητές ήταν εντελώς γυμνοί!

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ο Thomas υποστηρίζει πως η Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία ξεκίνησε… από τους Ναζί, στους Αγώνες του Βερολίνου το 1963.

Και για να μην μείνουμε παραπονεμένοι, το ντοκιμαντέρ αναφέρει πως οι συνθήκες υγιεινής ήταν άθλιες μέχρι που ένας Ρωμαίος δωρητής του 2ου μ.Χ. αιώνα έφτιαξε ένα υδραγωγείο και ένα σιντριβάνι, αλλά και ότι υπήρχαν περιστατικά δωροδοκίας, όπως ο Κάλιππος το 332 π.Χ., ο πατέρας ενός παλαιστή του 12ου π.Χ. αιώνα που «λάδωσε» τον πατέρα του αντιπάλου του, αλλά και το… χρυσό μετάλλιο στον αυτοκράτορα Νέρωνα παρά το ότι τερμάτισε τελευταίος στην αρματοδρομία!

Κατά τα άλλα, το ντοκιμαντέρ είναι για την ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων, που με τόση υπερηφάνεια φιλοξενεί από αύριο στη βρετανική πρωτεύουσα… Star.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Labels

Copyright © 2012 Afroditaki's World / Template by : Urangkurai