Πως να καταπολεμήσετε το... άγχος : Άγχος: Ένα αίσθημα που όλοι βιώνουμε, αλλά λίγοι αντιμετωπίζουμε. Το «παραγωγικό» άγχος είναι απαραίτητο συστατικό για την επιβίωση των ανθρώπων, αλλά και για την βελτίωση  

Άγχος: Ένα αίσθημα που όλοι βιώνουμε, αλλά λίγοι αντιμετωπίζουμε...

Το «παραγωγικό» άγχος είναι απαραίτητο συστατικό για την επιβίωση των ανθρώπων, αλλά και για την βελτίωση των εργασιακών και προσωπικών συνθηκών.
Το πρόβλημα αρχίζει, όταν το άγχος γίνεται ανεξέλεγκτο. Οι συνέπειες του είναι καταστροφικές και ο άνθρωπος μπορεί να οδηγηθεί στην κατάθλιψη, τον αλκοολισμό, ακόμα και την αυτοκτονία.

Για τον λόγο αυτό ο καθένας πρέπει να βρίσκει τρόπο να το αντιμετωπίζει. Επειδή δεν είναι εύκολο αυτό εμείς σας προτείνουμε μερικά tips, που θα βοηθήσουν την καθημερινότητα σας.

-Περιορίστε τα «θέλω» σας. Πολύ συχνά τα «θέλω» μας είναι τόσο υψηλά, που μας δημιουργούν μεγάλη ένταση. Για τον λόγο αυτό πρέπει πάντα να αναρωτιόμαστε, αν μας είναι όντως απαραίτητα αυτά που βάζουμε στόχο. Για παράδειγμα, χρειαζόμαστε οπωσδήποτε ένα καινούργιο αυτοκίνητο;

-Σκεφτείτε το χειρότερο ενδεχόμενο. Και τίποτα να μην πάει καλά τι μπορεί να γίνει; Αυτό πρέπει να σκέφτεστε την ώρα της «κρίσης» για να καταλάβετε, αν όντως σας οφελεί να νιώθετε έτσι. Για παράδειγμα, άργησατε στην δουλειά. Αντί να τρέχετε στον δρόμο από το άγχος σας, πράγμα που μπορεί να έχει τραγικές επιπτώσεις, σκεφτείτε απλά τις συνέπειες. Το πολύ – πολύ να τα «ακούσετε» λιγάκι.

-Έχετε πάντα σημειωματάριο πάνω σας. Απαραίτητο αξεσουάρ για τους αγχώδεις έχει αποδειχθεί το σημειωματάριο! Όταν έχετε σημειωμένο το πρόγραμμα και τις υποχρεώσεις σας λειτουργείτε καλύτερα, αφού μπορείτε να είστε σίγουροι για το τι πρέπει να κάνετε.

-Αντιμετωπίστε τις καταστάσεις με χιούμορ. Την ώρα που σας πιάνει άγχος για το πώς να χειριστείτε τις καταστάσεις…  απλά διακωμωδήστε το γεγονός! Βγείτε από το σώμα σας και αυτοσαρκαστείτε. Το γέλιο είναι σωτήριο.

-Τέλος, γυμναστείτε! Το περπάτημα, το τρέξιμο, το ποδήλατο, το κολύμπι, ο χορός βοηθούν πάρα πολύ την ψυχολογία μας, αφού μέσω αυτών εκτονώνετε η ένταση.Star.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Labels

Copyright © 2012 Afroditaki's World / Template by : Urangkurai