Η μεσημεριανή Μενεγάκη αλλάζει τα πάντα στην τηλεόραση

Σεισμός στο τηλεοπτικό τοπίο μετά την ξαφνική απόφαση του ALPHA για την Ελένη Μενεγάκη, η οποία...έπειτα από δεκαπέντε χρόνια στον θρόνο της πρωινής ζώνης θα σερβίρει πλέον τον «καφέ» της το μεσημέρι.
Ηδη, στα επιτελεία των υπόλοιπων τηλεοπτικών σταθμών επικρατεί πυρετός συσκέψεων και όλα είναι πάλι υπό εξέταση. Για ακόμη μία φορά η «βασίλισσα» Ελένη προκαλεί αλυσιδωτές αντιδράσεις.
Η απόφαση τούς άφησε όλους με ανοιχτό το στόμα. Κανείς δεν περίμενε ότι ο ALPHA θα πρότεινε στην Ελένη Μενεγάκη ύστερα από δεκαπέντε χρόνια στον θρόνο της πρωινής ζώνης να μετακομίσει στη μεσημεριανή, ούτε και το μεγάλο «ναι» της όμορφης παρουσιάστριας, η οποία πήρε το ρίσκο και σταμάτησε την αγαπημένη της συνήθεια, να μας σερβίρει δηλαδή τον «καφέ» της στις 10 το πρωί.
Ολα ξεκίνησαν την Τετάρτη το πρωί. Το μήνυμα που είχε φτάσει στον ALPHA πριν από λίγες ημέρες από το RTL περιείχε έναν πολύ λιτό προϋπολογισμό προγράμματος, αντίθετα από αυτό που περίμεναν στο κανάλι της Κάντζας.
Αν κι ο ALPHA την περυσινή σεζόν είχε περιορίσει κατά πολύ το κόστος παραγωγών του, διέγραψε θετική πορεία στους πίνακες τηλεθέασης σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, κυρίως στους τηλεθεατές ηλικίας 15 έως 44 ετών.
Ετσι, όπως είχε δηλώσει ο διευθύνων σύμβουλος του σταθμού Κριστόφ Μάινους, περίμεναν φέτος ότι ο όμιλος του RTL θα τους δώσει παραπάνω χρήματα για να μπορέσουν να πραγματοποιήσουν περισσότερες παραγωγές.

Η «ΤΡΥΠΑ» ΚΑΙ Η ΙΔΕΑ ΤΟΥ ΜΑΪΝΟΥΣ
Αντίθετα όμως, ο προϋπολογισμός που ενέκρινε και έστειλε το RTL στον ALPHA είναι ακόμη πιο σφιχτός, με αποτέλεσμα να πρέπει να κοπούν εκπομπές και να αναδιαμορφωθεί πάλι το πρόγραμμά του. Η απόφασή τους να κόψουν το «Κους-κους το μεσημέρι» τους άφησε τεράστια τρύπα στο μεσημεριανό πρόγραμμα. [Στον ΑΝΤ1, Γιώργος Παπαδάκης και Χρήστος Φερεντίνος δεν αποκλείεται να διευρύνουν κατά μία ώρα την παρουσία τους.] . Και τότε ήρθε η ιδέα στον Κριστόφ Μάινους που πρόκειται να αλλάξει πολλά από τα έως τώρα σχέδια για την πρωινή και μεσημεριανή ζώνη και άλλων καναλιών.
Ο διευθύνων σύμβουλος του ALPHA την Τετάρτη ζήτησε και συναντήθηκε με την Ελένη Μενεγάκη. Της είπε τα σχέδιά του να μετακομίσει τον «Καφέ με την Ελένη» στη μεσημεριανή ζώνη, τονίζοντάς της πως η διαφημιστική πίτα είναι κατά πολύ περιορισμένη το πρωί και η παρουσία της στη μεσημεριανή ζώνη θα φέρει περισσότερα έσοδα για τον σταθμό. Η Ελένη άκουσε, συζήτησε, ρώτησε και έφυγε.
Την επόμενη ημέρα η απάντησή της ήταν θετική κι έτσι, επίσημα πια, η Ελένη θα σερβίρει τον «Καφέ» της από τη μία το μεσημέρι έως τις τέσσερις το απόγευμα. Η απόφασή της μπορεί να χαροποίησε τα στελέχη του ALPHA, ωστόσο προκάλεσε πυρετό συσκέψεων στα υπόλοιπα κανάλια. Οπως φαίνεται, θα υπάρξει ντόμινο εξελίξεων στα πρωινάδικα και μεσημεριανά όλων των σταθμών.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤ1
Με τα προηγούμενα δεδομένα στον ΑΝΤ1 έχτιζαν την καινούργια πρωινή ζώνη τους με τον Γιώργο Παπαδάκη και τον Χρήστο Φερεντίνο να διαρκεί από τις 7 το πρωί μέχρι τη μία το μεσημέρι. Κάλυπταν με αυτόν τον τρόπο την ενημερωτική ζώνη με την εμπειρία του Παπαδάκη και έδιναν βάρος και στο ψυχαγωγικό κομμάτι με τον Χρήστο Φερεντίνο, ελπίζοντας ότι θα ανεβάσουν κι άλλο τα ποσοστά τους.
Στη συνέχεια, ο ΑΝΤ1 συνήθιζε να προβάλλει σειρές σε επανάληψη που σημειώνουν υψηλές τηλεθεάσεις, ενώ είχε πέσει στο τραπέζι και η προβολή ενός τουρκικού σίριαλ. Οι σκέψεις προς το παρόν έμειναν σκέψεις και δεν αποκλείονται αλλαγές. Χθεσινές φήμες ήθελαν το διευρυμένο πρωινό του καναλιού του Αμαρουσίου να διευρύνεται ακόμη περισσότερο και οι τίτλοι τέλους του να πέφτουν γύρω στις δύο το μεσημέρι, σε μια προσπάθεια να... πικράνουν τον «Καφ [Στο MEGA λόγω των πολιτικών εξελίξεων εξετάζεται η περίπτωση να παραταθεί κατά μία ώρα η παρουσία των Δημήτρη Καμπουράκη και Γιώργου Οικονομέα και το «Πρωινό mou» με τους Γιώργο Λιάγκα και Φαίη Σκορδά να είναι στον αέρα από τις 11 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι.] έ με την Ελένη».

ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ MEGA
Σημαντικό ρόλο στις αποφάσεις του ΑΝΤ1 αναμένεται να παίξουν και τα σχέδια που έχει το MEGA για το «Πρωινό mou». Στο κανάλι της Μεσογείων σκόπευαν να ακολουθήσουν τον περσινό προγραμματισμό που έφερε στην κορυφή την εκπομπή των Γιώργου Λιάγκα και Φαίης Σκορδά. Να τους έδιναν δηλαδή πάσα στις 10 το πρωί οι Δημήτρης Καμπουράκης και Γιώργος Οικονομέας, το δίδυμο της εκπομπής «Κοινωνία ώρα MEGA» και στη συνέχεια το πρωινό να έμενε στον αέρα μέχρι τη μία το μεσημέρι.
Ωστόσο, λόγω και της έντονης πολιτικής ειδησεογραφίας, δεν αποκλείεται να μεγαλώσουν κατά μία ώρα την παρουσία του Δημήτρη Καμπουράκη και του Γιώργου Οικονομέα και το «Πρωινό mou» να ξεκινά στις 11 το πρωί πηγαίνοντας ώς τις 2 το μεσημέρι που μεταδίδεται και το δελτίο ειδήσεων του καναλιού.

TΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΟ STAR
Ντόμινο εξελίξεων από τη μετακόμιση της Μενεγάκη υπάρχει και στο STAR. Στην Κηφισιά προετοίμαζαν την καινούργια εκπομπή τους με παρουσιάστρια τη Νικολέττα Ράλλη ποντάροντας στη φρεσκάδα της και στο γεγονός ότι η πανέμορφη μελαχρινή δεν θα είχε απέναντί της έναν πάρα πολύ δυνατό αντίπαλο, όπως είναι η Ελένη.
Μετά τις εξελίξεις στην Κάντζα αναπροσαρμόζονται τα πλάνα. Τι σημαίνει αυτό; Δεν αποκλείεται πλέον δίπλα στη Νικολέττα να δούμε ένα πολύ βαρύ χαρτί είτε εντός καναλιού είτε όχι.
Αλλωστε, στην απόφασή της να μετακομίσει στη μεσημεριανή ζώνη φαίνεται πως η Ελένη Μενεγάκη έλαβε υπόψη της ότι έως τώρα ήταν η «μούσα των μεσημεριανών», με όχι θετικά σχόλια τις περισσότερες φορές. Τώρα όμως, οι «αντίπαλοί» της θα αποφεύγουν να την έχουν στη θεματολογία των εκπομπών τους.
Το τι θα συμβεί τελικά στην πρωινή και τη μεσημεριανή ζώνη μετά την κίνηση της Ελένης Μενεγάκη θα αποφασιστεί στα επιτελεία των σταθμών τις επόμενες ημέρες. Η μάχη φέτος θα είναι πολύ σκληρή και ως εκ τούτου οι «στρατηγοί» και οι «μονομάχοι» θα τα λάβουν όλα υπόψη τους! Espressonews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Labels

Copyright © 2012 Afroditaki's World / Template by : Urangkurai