Σωτήρης Βρεττός
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θήβα. Από μικρός βοηθούσε στα κτήματα τον πατέρα του. Τελειώνοντας το Λύκειο, το 1998, έρχεται στην Αθήνα για να σπουδάσει στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και να γίνει αυτό που ονειρευόταν από μικρός, «γιατρός των λουλουδιών». Τις πρώτες μέρες στο Πανεπιστήμιο γνωρίζει τους άλλους δύο κηπουρούς (τον Μάκη και τον Γιάννη) και αμέσως γίνονται αχώριστοι φίλοι. Τα φοιτητικά του χρόνια τα περνάει βγάζοντας χαρτζιλίκι από την κηπουρική. Εκεί ανακαλύπτει ότι η αρχιτεκτονική κήπων και η δημιουργία χωρών πρασίνου είναι η ζωή του. Με την ολοκλήρωση των σπουδών του ιδρύει τη δική του εταιρεία σχεδίασης και κατασκευής εξωτερικών χωρών.
Μάκης Τσόκας
Γεννήθηκε στην Ηλιούπολη. Ολοκληρώνοντας τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, επιλέγει να σπουδάσει Γεωπονική, γιατί θέλει οπωσδήποτε να βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τη φύση. Καταφέρνει και περνάει 6ος στο τμήμα Φυτικής Παραγωγής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου και γνωρίζεται με τον Σωτήρη και τον Γιάννη και αμέσως γίνονται πολύ καλοί φίλοι. Πραγματοποιεί την πρακτική του άσκηση στο Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο (ΜΦΙ). Ασχολείται κυρίως με την έρευνα για τη διάγνωση ασθενειών, ζωικών εχθρών και ζιζανίων των φυτών, ενώ ταυτόχρονα πραγματοποιεί και την πτυχιακή του μελέτη. Παίρνει το πτυχίο του το 2004, ενώ παράλληλα εργάζεται στην εταιρεία έργων πρασίνου την οποία δημιούργησαν ο Σωτήρης και ο Γιάννης. Επειδή η εκπαίδευση δε σταματα ποτέ γι αυτό συνεχίζει με μεταπτυχιακό γύρω απο το περιβάλλον
Γιάννης Παναγιωτόπουλος
Ο Γιάννης Παναγιωτόπουλος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πάτρα. Το Σεπτέμβριο του 1998 και μετά την επιτυχία του στις πανελλαδικές εξετάσεις, άφησε πίσω του ό,τι αγαπούσε για τη νέα μεγάλη του αγάπη, τη γεωπονική!
Στα έδρανα του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών έμελλε να γνωριστεί με τον Μάκη και τον Σωτήρη και μέχρι σήμερα να είναι αδελφικοί φίλοι και συνεργάτες. Η καλλιτεχνική του φύση, αλλά και η μεγάλη του όρεξη για δημιουργία τον έκαναν να απορρίψει πολλούς κλασικούς τομείς της γεωπονίας και να ασχοληθεί με το αρχιτεκτονικό κομμάτι της επιστήμης αυτής. Η συνεχής μελέτη πάνω σε εξειδικευμένα θέματα αρχιτεκτονικής εξωτερικών χώρων, καθώς και η ενασχόλησή του με το πράσινο αποτελούν το μεγαλύτερο μέρος της καθημερινότητάς του.
Στη συνέντευξη που έδωσαν στον Γρηγόρη Ευσταθιάδη μιλούνε για όλους και για όλα……
Εμφανιζόσασταν πέρσι στον όμορφο κόσμο και είχατε το δικό σας ένθετο, πως έγινε η απόκτηση της εκπομπής;
Άρεσε πολύ στον κόσμο αλλά και στους υπεύθυνους του MEGA και έτσι από ένθετο πήρα με τη δική μας εκπομπή.
Μετά την μαγειρική στην TV ήρθαν οι green εκπομπές και ο κόσμος τις αγάπησε, πως αισθάνεστε για την επιτυχία της εκπομπής και ποιες οι σκέψεις σας για το μέλλον της εκπομπής;
Είμαστε χαρούμενοι γιατί μπορέσαμε να μοιραστούμε τις ιδέες μας με το τηλεοπτικό κοινό. Βρήκαμε μεγάλη ανταπόκριση από τον κόσμο και όλοι όσοι αγαπούν το πράσινο εκφράστηκαν μέσω της εκπομπής. Για το μέλλον δεν μπορούμε να πούμε ακόμη κάτι. Είναι νωρίς.
Πριν την συνεργασία σας γνωριζόσασταν;
Ήμασταν και οι τρεις συμφοιτητές στο γεωπονικό πανεπιστήμιο της Αθήνας. Εκεί γνωριστήκαμε.
Έχετε μια χημεία σαν ομάδα και αυτό το έχετε μεταδώσει στον κόσμο. Υπάρχουν στιγμές που διαφωνείτε και ίσως να φτάνετε και σε σημείο να μην μιλάτε ο ένας στον άλλο;
Υπάρχουν διαφωνίες για πολλά θέματα. Στο τέλος όμως επικρατεί η λογικότερη και πιο καλή γνώμη. Δεν έχουμε φτάσει σε σημείο ακραίο όσο και αν οι τόνοι υψωθούν.
Πως έχει γίνει η καθημερινότητα σας τώρα που ήρθε η αναγνωρισιμότητα; Έχει αλλάξει αρκετά η ζωή σας;
Η αναγνωρισημότητα δε έχει αλλάξει την καθημερινότητα μας πολύ. Είμαστε αρκετά προσγειωμένα άτομα και δεν έχουν πάρει τα μυαλά μας αέρα.
Ποια είναι η γνώμη σας για τα προγράμματα της τηλεόρασης, τώρα που υπάρχει η μείωση δαπανών;
Δυστυχώς είναι αναγκαίο κακό η μείωση του budjet των εκπομπών. Το επίπεδο έχει πέσει πολύ αλλά ευτυχώς που υπάρχουν παραγωγές όπως το ΝΗΣΙ και ισορροπείται η κατάσταση. Πιστεύω πως η τηλεόραση θα προσαρμοστεί και αυτή στα νέα οικονομικά δεδομένα και θα βρει την ισορροπία της.
Τι σας αρέσει να παρακολουθείτε στην τηλεόραση;
Νησί, ράδιο αρβύλα και αθλητικές μεταδόσεις
Ο κόσμος στον καιρό της λιτότητας, ξοδεύει χρήματα για τον κήπο του;
Ξοδεύει χρήματα, όχι βέβαια όσα παλιότερα. Αυτό που έχουμε παρατηρήσει είναι μια στροφή στο do it yourself. Δηλαδή αγοράζει γλάστρες φυτά υλικά για το αυτόματο πότισμα και τα φτιάχνει μόνος του. Τα τελευταία χρόνια βλέπουμε να καλλιεργεί ακόμα και λαχανικά στα μπαλκόνια. Γενικά ο κόσμος έχει δείξει ότι αλλάζει νοοτροπία απέναντι στο πράσινο και έχει καταλάβει τη σπουδαιότητα του στη ζωή μας.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου