Όπως εκατομμύρια έφηβοι στον κόσμο, έτσι και η 14χρονη Carolina Picchio από τη Novara, μια μικρή πόλη της Βόρειας Ιταλίας, είχε την συνήθεια να μοιράζεται σκέψεις, συναισθήματα και εικόνες, δημοσιoποιώντας τα μέσω των social media, δίχως να μπορούσε καν να διανοηθεί, τι θα σήμαινε τελικά αυτό για την ίδια της τη ζωή.
Από μια τέτοια δημοσιοποίηση ξεκίνησε και η τραγωδία της νεαρής κοπέλας, όταν...

Η ιστορία

...αποφάσισε, την επόμενη μέρα ενός πάρτι, να αναρτήσει στο Facebook, video τo οποίο την έδειχνε να είναι μεθυσμένη και να έχει κάπως παρεκτραπεί.

Αυτό ήταν αρκετό για να ξεκινήσει και το μαρτύριo της Carolina, με τον πρώην φίλο της και την παρέα του, να έχουν επιδοθεί σε ένα καταιγισμό δημόσιων μηνυμάτων προς την ίδια, με περιεχόμενο που ξεπερνούσε κατά πολύ το επικριτικό.

Με λέξεις εξαιρετικά σκληρές, προσβλητικές αλλά και χυδαίες, τα μηνύματα είχαν ξεφύγει έξω από κάθε όριο, προκαλώντας εξαιρετική ντροπή στο κορίτσι αφού το περιεχόμενό τους, την ίδια στιγμή δεν δημοσιευόταν μόνο στον δικό της τοίχο ώστε απλώς να μπορεί να τα σβήνει και να μπλοκάρει αυτόν που τα γράφει, αλλά και στους τοίχους δεκάδων άλλων ατόμων, κάτι το οποίο επέτρεψε στη βία που υφίστατο η Carolina, να μην περιορίζεται στην μικροκοινωνία ενός διαδικτυακού προφίλ και ταυτόχρονα να μη μπορεί να «αμυνθεί» καθ' οιονδήποτε τρόπο.

Η «έξοδος»

Έτσι, το δράμα της βγήκε και έξω από τα όρια του Facebook, με τους συμμαθητές της στο σχολείο αλλά και με την ευρύτερη κοινωνία της περιοχής, να εξακολουθεί με την ίδια βαρβαρότητα τα χυδαία «πειράγματα» και τους λεκτικούς τραμπουκισμούς.

Με τους γονείς της να έχουν πλήρη άγνοια και ως εκ τούτου να μην μπορούν να βοηθήσουν, η 14χρονη κοπέλα δεν κατάφερε να σηκώσει αυτό το βάρος μόνη της. Τα ξημερώματα του Σαββάτου 5 Ιανουαρίου πήδηξε από το παράθυρο του δωματίου της.

«Είστε ικανοποιημένοι τώρα;»

To μέγεθος του προσωπικού δράματος καθώς και ο τρόπος με τον οποίο η Carolina το βίωνε, αναδύεται μέσα από τις ελάχιστες λέξεις μέσα στο γράμμα που άφησε προς τους βασανιστές της:

«Είστε ευχαριστημένοι τώρα; Είναι αρκετό το κακό που μου κάνατε ή χρειάζομαι και άλλη τιμωρία;»

Χιλιάδες τα χυδαία και υβριστικά posts

Μετά τον θάνατο του κοριτσιού, τόσο η αδερφή της Talita όσο και αρκετοί κοινοί φίλοι της, κατήγγειλαν πως είχαν βρει χιλιάδες χυδαία και υβριστικά για την Carolina μηνύματα σε διάφορους τοίχους γνωστών για τα οποία υπέβαλλαν κατ' επανάληψη reports (σ.σ. καταγγελίες) ώστε να τα αφαιρεθούν. Όλες τους όμως οι προσπάθειες έπεσαν στο κενό, καθώς, η σχετική υπηρεσία του Facebook που είναι επιφορτισμένη με αυτή την αρμοδιότητα, «δεν έκανε απολύτως τίποτα».

«Βλέπαμε τι υπέφερε η αδερφή μου από όλη αυτή την κατάσταση και προσπαθούσαμε να σκεφτούμε με ποιον τρόπο θα μπορούσαμε να την βγάλουμε από αυτή την εφιαλτική κατάσταση. Ωστόσο, η ίδια μας έλεγε πως είναι καλά και να μην ανησυχούμε», είπε χαρακτηριστικά η Talita.


Mετά και από αυτή την καταγγελία της αδερφής της αλλά και των φίλων της, αλλά και τα περισσότερα από τα 2.600 χυδαία μηνύματα τα οποία βρέθηκαν στα εισερχόμενα της κοπέλας ο Εισαγγελέας της Novara, Francesco Saluzzo, εξετάζει σήμερα το ενδεχόμενο να καταθέσει μήνυση εναντίον του Facebook για την μη άρση των προσβλητικών μηνυμάτων τα οποία τελικά οδήγησαν την Carolina στην έσχατη «λύση».

Mετά την δήλωση του Ιταλού Εισαγγελέα πως θα εξετάσει το ενδεχόμενο υποβολής μηνύσεως κατά του Facebook, εκπρόσωπος του εν λόγω κοινωνικού δικτύου εξέφρασε «την βαθιά τους θλίψη», ενώ ταυτόχρονα διάνθισε την ίδια δήλωση από ευχολογικού τύπου διατυπώσεις όπως ότι «οι παρενοχλήσεις δεν έχουν θέση στο Facebook και πως ενθαρρύνουν τους νέους και τους γονείς να καταγγέλλουν ανάλογες περιπτώσεις»... Zougla.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Labels

Copyright © 2012 Afroditaki's World / Template by : Urangkurai