Μπροστά σε μια μεγάλη έκπληξη βρέθηκε ένα δεκάχρονο αγόρι, ο Alexander Kettler από τη Γερμανία, όταν, ανοίγοντας κάποιο μπαούλο της γιαγιάς του, ανακάλυψε μια αιγυπτιακή μούμια.

Η έκπληξη όμως δεν ήταν μόνο για τον μικρό Αlexander αλλά και για τους ειδικούς επιστήμονες, οι οποίοι διαισθάνονται πως δεν βρίσκονται μπροστά σε κάποιο αντίγραφο, καθώς, δεν λείπει τίποτε από αυτά που θα είχαν στα χέρια τους αν ήταν γνήσια:

Η μούμια βρίσκεται κανονικά μέσα σε σαρκοφάγο, με ολόκληρη τη μάσκα του θανάτου, καθώς και το βάζο που χρησιμοποιούσαν οι αρχαίοι Αιγύπτιοι για να αποθηκεύουν τα αφαιρεθέντα όργανα από το σώμα του νεκρού.

Το αγόρι έφτασε στο απίστευτο αυτό εύρημα όταν, παίζοντας στο σπίτι της γιαγιάς του στην πόλη Diepholz της βόρειας Γερμανίας, αποφάσισε να εξερευνήσει τη σοφίτα.

Προσπαθώντας να δώσει μια εξήγηση για την ανακάλυψη του γιου του, ο οδοντίατρος Lutz Wolfgang Kettler, θυμήθηκε πως «ο πατέρας του είχε αγοράσει το μπαούλο σε κάποιο ταξίδι που είχε πραγματοποιήσει το 1950 στη βόρεια Αφρική». Το μπαούλο όμως είχε αποσταλεί εκ των υστέρων στη Γερμανία, και όταν ο πατέρας του ήδη είχε επιστρέψει από το ταξίδι του.

«Ωστόσο, από τότε δεν είχε μιλήσει ποτέ ο πατέρας μου, ούτε για το μπαούλο, ούτε φυσικά και για το περιεχόμενό του», θυμάται σήμερα ο πατέρας του μικρού εξερευνητή Alexander...

«Οι μούμιες ήταν πολύ "δημοφιλείς" στην υψηλή κοινωνία της δεκαετίας του 50 και δεν ήταν καθόλου λίγοι οι εύποροι Γερμανοί αστοί οι οποίοι προσπαθούσαν να αποκτήσουν έστω και κομμάτια τους», προσέθεσε ο Lutz Kettler, o οποίος τώρα περιμένει το πόρισμα των ειδικών επιστημόνων περί της όποιας γνησιότητας του πολύτιμου μεν, μακάβριου ωστόσο ευρήματος... Zougla.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Labels

Copyright © 2012 Afroditaki's World / Template by : Urangkurai