Αναλυτές του νοτιοσλαβικού κράτους (FYROM) συνιστούν ότι οποιαδήποτε αναθεώρηση της Συνθήκης του Βουκουρεστίου θα ανοίξει το κουτί της Πανδώρας. Αυτό σημαίνει πλήρη αποσταθεροποίηση των Βαλκανίων και το άνοιγμα πολλών θεμάτων που τώρα έχουν μπει στο ψυγείο. Γι αυτό προτείνουν να πεισθεί η ΕΕ για την ένταξη όλων των Δυτικών Βαλκανίων για να διορθωθεί η αδικία που έγινε πριν από έναν αιώνα. (όπως γράφει το σκοπιανό δημοσίευμα).

«Τα εκατό χρόνια της αδικίας που έγιναν στο νοτιοσλαβικό κράτος με τη συνθήκη του Βουκουρεστίου το 1913 (σημ. που τότε δήλωναν Βούλγαροι και πολέμησαν κατά των Ελλήνων) σήμερα η ομάδα των Σκοπιανών με μανιφέστο απαιτεί την ενότητα των νοτιοσλάβων για την διαπραγμάτευση μιας νέας συνθήκης Βουκουρεστίου με το όνομα που θα προκύψει από τις διαπραγματεύσεις.

Μέλη της Ομάδας αυτής των Σκοπιανών που την απαρτίζουν 50 καλλιτέχνες και διανοούμενοι, ΕΚΑΨΑΝ αντίγραφα της Συνθήκης του Βουκουρεστίου που υπογράφηκε μετά τους Βαλκανικούς Πολέμους, δηλώνοντας έτσι την ακύρωση της Συνθήκης (που δεν …προέβλεψε τη γέννηση μετά από μισό αιώνα ενός νέου … «έθνους»), το οποίο … διαιρέθηκε μετά τους Βαλκανικούς Πολέμους, ενώ δεν υπήρχε στη διάρκειά τους.

Ωστόσο, (συνεχίζει το νοτιοσλαβικό δημοσίευμα) η Ομάδα του Μανιφέστο επισημαίνει ότι μια λύση στη διαφωνία του ονόματος δεν είναι δυνατή γιατί ο στόχος είναι να σβήσουν εδώ και 20 χρόνια το «μακεδονικό» λαό και η μεσολάβηση του ΟΗΕ εδώ και 20 χρόνια δεν είχε κανένα αποτέλεσμα.

Με το μανιφέστο ζητούν την αναστολή των διαπραγματεύσεων και την αποκατάσταση της ονομασίας στον ΟΗΕ με το συνταγματικό όνομα του κράτους.

«Η συνθήκη του Βουκουρεστίου που υπογράφηκε στις 10 Αυγούστου του 1913 μετά τους Βαλκανικούς Πολέμους, χώρισε τη Μακεδονία σε τέσσερα τμήματα και ο λαός της υποβλήθηκε στην τρομοκρατία και την αφομοίωση. Η γεωγραφική διαίρεση και η εθνοτική ενότητα του νοτιοσλαβικού λαού είναι μία από τις πιο τραγικές περιπτώσεις και δεν συγκρίνεται, ακόμη, και με τους πέντε αιώνες δουλείας υπό την Οθωμανική Αυτοκρατορία», αναφέρει το μανιφέστο των Σκοπιανών.

Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του προέδρου της Παγκόσμιας Σλαβικής Διασποράς , Τοντόρ Πετρόφ ο οποίος θα τονίσει ότι η Συνθήκη του Βουκουρεστίου του 1913 δεν ισχύει πλέον και ζήτησε την …αποζημίωση των Σλάβων από τις συνέπειες του Βαλκανικού πολέμου.

Επίσης, ο μητροπολίτης Αγαθάγγελος ( Αγκαταγκέλ) της μητρόπολης Βαρδαρίου κατά τη γιορτή του Αγίου Παντελεήμονα που είναι προστάτης της πόλης Βέλες, δήλωσε ότι δεν πρέπει να γίνουν παραχωρήσεις στο όνομα! πηγή: defencenet.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Labels

Copyright © 2012 Afroditaki's World / Template by : Urangkurai