Η καταναλωτική μανία πολλές φορές μας οδηγεί σε απερίσκεπτες αγορές... γεγονός που εκμεταλλεύτηκαν ορισμένοι"εφευρέτες" που
επινόησαν φαινομενικά "ανόητα" προϊόντα τα οποία ωστόσο κατόρθωσαν να σπάσουν ταμεία!

Ο δεκάλογος των κερδοφόρων προϊόντων

1) The pet rock

Έχοντας βαρεθεί να ακούει τους ανθρώπους να παραπονιούνται για τη φροντίδα που χρειάζεται ένα ζώο, ο Gary Dahl αποφάσισε να δημιουργήσει το άψυχο κατοικίδιο. Αφού αγόρασε ένα φορτίο πέτρες, τις συσκεύασε σε κουτιά με τρύπες που συνοδεύονταν από ένα εγχειρίδιο. Η ιδέα αυτή αποδείχτηκε χρυσή και παρά τη μικρή χρονική διάρκεια που βρέθηκε στην αγορά το πέτρινο κατοικίδιο, ο Gary Dahl έγινε εκατομμυριούχος.

2) Γράμμα από τον Άγιο Βασίλη

Από μικρά παιδιά μπαίνουμε στη διαδικασία να γράψουμε γράμμα στον Άγιο Βασίλη και να ζητήσουμε τα δώρα που θέλουμε για την περίοδο των Χριστουγέννων. Έτσι, βρέθηκε κάποιος να απαντήσει σε αυτά τα γράμματα, ευχαριστώντας τα μικρά παιδιά και γεμίζοντας παράλληλα τις τσέπες του με εκατομμύρια, καθώς κάθε απάντηση από τον Άγιο Βασίλη ανέρχεται σε 10 δολάρια.

3) Γυαλιά ηλίου για σκυλιά

Όσοι διαθέτουν κάποιο σκυλάκι, σίγουρα έχουν φροντίσει για την ένδυσή του, τα spa του ή ακόμα και για το άρωμά του. Ένα προϊόν που ήρθε να ικανοποιήσει μία ακόμα ανάγκη ενός σκυλιού ήταν τα γυαλιά ηλίου. Σε διάφορα σχέδια και χρώματα, όποιος είχε αυτή την ιδέα θησαύρισε.

4) Κουβέρτα με μανίκια

Σίγουρα όσοι έχουν παρακολουθήσει τις διαφημίσεις κατά τις βραδινές ώρες, η κουβέρτα με μανίκια έχει πέσει στην αντίληψή τους. Πολλοί είναι εκείνοι που έχουν γελάσει με τη συγκεκριμένη διαφήμιση, αλλά εκείνος που το δημιούργησε είχε πλουτίσει!

5) "Εμφιαλωμένο" νερό

Δεδομένου ότι ακούγονται πολλά για το κατά πόσο ασφαλές είναι το νερό της βρύσης, το εμφιαλωμένο νερό βρήκε πολλούς υποστηρικτές. Βέβαια, πολλά εμπορικά σήματα εκμεταλλεύτηκαν την τάση αυτή και κέρδισαν εκατομμύρια, τοποθετώντας σε πλαστικές συσκευασίες το νερό της βρύσης.

6) Slap Bracelets

Ένα κόσμημα έχει μία ιδιαίτερη αξία. Όταν βέβαια για να φορέσεις το συγκεκριμένο βραχιόλι πρέπει να το χτυπήσεις στο χέρι σου, τότε οι ταμειακές μηχανές χάνουν τον υπολογισμό από τις πωλήσεις.

7) Σπιράλ

Η επιτυχία που γνώρισε το σπιράλ ήταν σίγουρα απρόσμενη, όπως και του post-it, καθώς ξεπέρασε τα 100 εκατομμύρια πωλήσεις κατά τα δύο πρώτα χρόνια διάθεσής του, ενώ ενδεχομένως το ποσό αυτό να έχει σήμερα υπερτριπλασιαστεί.

8 ) Silly Bandz

Αναπτύχθηκε στην Ιαπωνία και γρήγορα γνώρισε επιτυχία σε όλο τον κόσμο. Λαστιχένια βραχιολάκια σε διάφορα σχήματα κόσμησαν πολλά κοριτσίστικα χέρια, ενώ τα ταμεία του "εμπνευστή" τους γέμισαν απροσδόκητα.

9) Τopsy Tail

Οι κοτσίδες σίγουρα αποτελούν μία εκ των επιλογών για τις γυναίκες που επιθυμούν να αλλάξουν στυλ. Εκείνο που δεν ήξεραν είναι ότι χρειάζονται είναι το Topsy Tail που έκανε την εμφάνισή του στα μέσα της δεκαετίας του '90, εξασφαλίζοντας περισσότερα από 100 εκατομμύρια δολάρια στον "εφευρέτη" του.

10) Τσάντα για πάνες

Η ιδέα προήλθε από την Christina Leigh Rein, σε μία προσπάθεια να μετατρέψει τη δική της απογοήτευση σε μία κερδοφόρα επιχείρηση. Μία κομψή τσάντα πανών για μοντέρνες μαμάδες της εξασφάλισε περισσότερα από ένα εκατομμύρια ευρω! newsbomb.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Labels

Copyright © 2012 Afroditaki's World / Template by : Urangkurai