Ιστορία γράφει στα φετινά βραβεία EMMY η διαδικτυακή σειρά «House of Cards», η οποία είναι η πρώτη που μεταδίδεται αποκλειστικά στο Διαδίκτυο και συμμετέχει στον θεσμό, διεκδικώντας μάλιστα βραβεία σε εννέα διαφορετικές κατηγορίες! Σημαντικά βραβεία ωστόσο διεκδικούν και σειρές που έχουν προσελκύσει το ενδιαφέρον και του ελληνικού κοινού, όπως το «Downtown Abbey» και το «Game of Thrones».

Το πολιτικό θρίλερ «House of Cards» είναι υποψήφιο στην κατηγορία Καλύτερης Δραματικής Σειράς μαζί με το «Downtwon Abbey», το «Mad Men», το «Game of Thrones», το «Breaking Bad», αλλά και τον νικητή της κατηγορίας για το 2012, «Homeland». Εκπληξη χαρακτηρίζεται το γεγονός ότι σε αυτή την κατηγορία δεν είναι υποψήφιο το «Boardwalk Empire».

Σε επίπεδο ερμηνειών, ο Κέιβιν Σπέισι και ο Ρόμπιν Ράιτ είναι υποψήφιοι για τις καλύτερες ανδρικές ερμηνείες στη σειρά «House of Cards» που μεταδίδεται μέσω του Netflix. Ο Ντέιβιντ Φίντσερ είναι υποψήφιος στην κατηγορία του Καλύτερου Σκηνοθέτη πάλι για την ίδια σειρά. Ο Σπέισι σχολιάζοντας τις πολλές υποψηφιότητες αυτής της σειράς, που μεταδίδεται αποκλειστικά στο Διαδίκτυο, δήλωσε ότι αναμένει πως θα ενθαρρύνουν κι άλλους μη παραδοσιακούς παραγωγούς να δημιουργήσουν υψηλής ποιότητας τηλεοπτικά προϊόντα.

Στον τομέα της κωμωδίας, υποψήφιες σειρές στις βασικότερες κατηγορίες είναι το «The Bing Bang Theory», το «Girls», το «Louie», το «Modern Family», το «Veep» και το «13 Rock». Υποψήφια για το σενάριο κωμικής σειράς είναι η ελληνικής καταγωγής Τίνα Φέι, η οποία είναι υποψήφια και για Α' Γυναικείο Ρόλο σε Kωμική Σειρά.

Σε ό,τι αφορά την πλουσιότερη συγκομιδή υποψηφιοτήτων, πρώτο έρχεται το «American Horror Story: Asylum» με 17 και ακολουθεί το «Game of Thrones» με 16 υποψηφιότητες. Υποψήφιοι για βραβεία ερμηνείας είναι επίσης ο Μάικλ Ντάγκλας και ο Ματ Ντέιμον για την τηλεταινία «Behind the Candelabra» του δικτύου HBO, που παρουσιάζει τη ζωή του θρυλικού σόουμαν και πιανίστα Λιμπεράτσε.

Τα φετινά βραβεία Emmy, που είναι τα 65α του θεσμού, θα μεταδοθούν στις 22 Σεπτεμβρίου και παρουσιαστής τους θα είναι ο Νιλ Πάτρικ Χάρις. Espressonews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Labels

Copyright © 2012 Afroditaki's World / Template by : Urangkurai