Τα υψηλότερα επίπεδα υπερβολικού βάρους και παχυσαρκίας εντοπίζονται στην Ελλάδα, με περισσότερα από 4 στα 10 παιδιά να είναι υπέρβαρα ή παχύσαρκα (ποσοστό 44%, εκ των οποίων 11,2% είναι παχύσαρκα), ενώ τα χαμηλότερα επίπεδα υπερβολικού βάρους και παχυσαρκίας βρέθηκαν στο Βέλγιο (16,9%, εκ των οποίων 3,7% ήταν παχύσαρκα). 

Αυτό προκύπτει από μελέτη, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος Energy σε μαθητές ηλικίας 10-12 ετών, σε 7 ευρωπαϊκές χώρες, Βέλγιο, Ελλάδα, Ουγγαρία Ολλανδία, Νορβηγία, Σλοβενία και Ισπανία. 

Άλλο ένα ενδιαφέρον συμπέρασμα της μελέτης είναι αυτό που αφορά την περίμετρο της μέσης (μέγεθος που παρακολουθούν οι επιστήμονες του κλάδου της υγείας), με τη χώρα μας να έχει επίσης μια θλιβερή πρωτιά, συγκεντρώνοντας τα υψηλότερα ποσοστά, ενώ τα χαμηλότερα εμφανίζουν η Ολλανδία και το Βέλγιο. 

Εντυπωσιακές ήταν και οι διαφορές στις διατροφικές συνήθειες και τον τρόπο ζωής των μικρών παιδιών: οι μικροί μαθητές σε Νορβηγία και Ολλανδία αφιερώνουν, κατά μέσο όρο, πάνω από 40 λεπτά την εβδομάδα, προκειμένου να πάνε με το ποδήλατο στο σχολείο, ενώ τα παιδιά από την Ελλάδα, την Ουγγαρία, τη Σλοβενία και την Ισπανία μόλις 7 λεπτά. 

Όσον αφορά στη συμμετοχή σε αθλήματα και πάλι τα παιδιά στη Νορβηγία αποδείχτηκαν τα πλέον "ενεργά", ακολουθούμενα από τους μικρούς μαθητές σε Σλοβενία και Ουγγαρία. Zougla.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Labels

Copyright © 2012 Afroditaki's World / Template by : Urangkurai