Το αρχιτεκτονικό γραφείο Studio Liu Lubin στην Κίνα σχεδίασε ένα funky σπίτι που θυμίζει το κλασικό βιντεοπαιχνίδι Tetris. 

To «Tetris House» είναι ένα σπονδυλωτό σπίτι που παρέχει στον χρήστη τις βασικές ανάγκες διαμονής για ύπνο και μαγείρεμα, αλλά… μέχρι εκεί. Με λιτή minimal επίπλωση και αρθρωτό σχεδιασμό, η κατοικία μπορεί να φιλοξενήσει άνετα μέχρι ένα άτομο (!), ενώ μπορεί να μεταφερθεί εύκολα οπουδήποτε θελήσει ο ιδιοκτήτης του. Κατασκευασμένο με ίνες από πλαστικό ενισχυμένο με γυαλί, είναι ελαφρύ αλλά ταυτόχρονα και ισχυρό, έτσι ώστε να προσφέρει ασφάλεια και άνεση.

Η σπονδυλωτή σχεδίαση επιτρέπει να τοποθετηθούν πολλοί κύβοι ο ένας δίπλα αλλά και επάνω στον άλλον, σχηματίζοντας μια εντυπωσιακή οικιστική σύνθεση. Το εν λόγω σπίτι έκανε πρόσφατα την εμφάνισή του σε πάρκο στο Πεκίνο, αναμένοντας τους επίδοξους αγοραστές που θα τολμήσουν να το κατοικήσουν. Τα πρώτα δείγματα, πάντως, είναι ενθαρρυντικά για τους δημιουργούς του, καθώς η Κίνα έχει γενικότερα μεγάλο πρόβλημα κατοίκησης. Πηγή: perierga.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Labels

Copyright © 2012 Afroditaki's World / Template by : Urangkurai