Οι διαδικτυακές γνωριμίες μπορεί να «γεννήσουν» όχι μόνο μεγάλους έρωτες, αλλά και να καταλήξουν σε γάμο, ο οποίος έχει πιθανότητες να είναι πιο ευτυχισμένος και να κρατήσει περισσότερα χρόνια σε σχέση με τους γάμους όσων γνωρίστηκαν με τον παραδοσιακό τρόπο. Αυτό διαπίστωσε μια νέα μεγάλη αμερικανική έρευνα, που δείχνει ότι το online ζευγάρωμα φαίνεται να έχει - στατιστικά τουλάχιστον - καλύτερη έκβαση στο μέλλον από μια παραδοσιακή γνωριμία.

Αν και η έρευνα, που έγινε σε συνεργασία με τον ιστότοπο γνωριμιών eHarmony.com, δεν εξηγεί την επιτυχία των γάμων με online απαρχές, οι αιτίες, σύμφωνα με τους ερευνητές, μπορεί να περιλαμβάνουν τα ισχυρά κίνητρα για γνωριμία που έχουν όσοι αναζητούν σύντροφο στο Διαδίκτυο, τη δυνατότητα να τον «τσεκάρουν» με διάφορους τρόπους εκ των προτέρων, καθώς και τη μεγάλη ποικιλία επιλογών που προσφέρει το Ίντερνετ, όπου μπορεί κάποιος να βρει ένα ταίρι που του «πάει» περισσότερο.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή Ψυχολογίας John Cacioppo του Πανεπιστημίου του Σικάγο, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών των ΗΠΑ (PNAS), σύμφωνα με το «Science» και το «Nature», μελέτησαν τις περιπτώσεις πάνω από 19.100 ανθρώπων που είχαν παντρευτεί μεταξύ των ετών 2005 - 2012. Όπως διαπιστώθηκε, περισσότεροι από το ένα τρίτο των γάμων (35%) είχαν ξεκινήσει έπειτα από online γνωριμία, σαφώς μεγαλύτερο ποσοστό από τις γνωριμίες στη δουλειά, το σχολείο ή μέσω φίλων.

Η εν λόγω πρακτική, που άρχισε να γίνεται γνωστή πριν από περίπου μία δεκαετία, κερδίζει συνεχώς έδαφος διεθνώς μέσω πολλών τρόπων, όπως επαφές σε ειδικές ιστοσελίδες γνωριμιών και στα κοινωνικά δίκτυα, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, μέσω πολυπρόσωπων διαδικτυακών παιγνιδιών, μέσω διαφόρων ηλεκτρονικών κοινοτήτων (chat rooms, virtual worlds κ.ά.).

«Τα ευρήματά μας δείχνουν ότι το Ίντερνετ φαίνεται να αλλάζει τη δυναμική και την εξέλιξη του ίδιου του γάμου» επεσήμανε ο υπεύθυνος της έρευνας. Η μελέτη δείχνει ότι τα ζευγάρια που ξεκίνησαν στο Διαδίκτυο τη γνωριμία τους, αν παντρευτούν, έχουν (κατά δήλωσή τους) κατά μέσο όρο πιο μακρόχρονους και ικανοποιητικούς γάμους. Zougla.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Labels

Copyright © 2012 Afroditaki's World / Template by : Urangkurai