Η Microsoft Corp και το FBI, συνεργάζονται προκειμένου να βοηθήσουν τις αρχές, 80 χωρών για την εξάλειψη ενός από τα μεγαλύτερα εγκληματικά δίκτυο στον κυβερνοχώρο. Το εγκληματικό αυτό δίκτυο πιστεύεται πως έχει κλέψει περισσότερα από 500 εκατομμύρια δολάρια από τραπεζικούς λογαριασμούς των θυμάτων τους μόνο τους τελευταίους 18 μήνες. 

Όπως ανακοίνωσε η Μάικροσοφτ, η μονάδα της για την καταπολέμηση του διαδικτυακού εγκλήματος, με επιτυχία κατόρθωσε να αδρανοποιήσει τουλάχιστον 1.000 από τα περίπου 1.400 επικίνδυνα δίκτυα γνωστά με την ονομασία Citadel Botnets.

Το δίκτυο αυτό είχε κατορθώσει να «μολύνει» περί τα πέντε εκατομμύρια υπολογιστές σε ολόκληρο τον κόσμο και είχε κατορθώσει να κλέψει από δεκάδες τράπεζες στις ΗΠΑ και αλλού, όπως η American Express, η Bank of America,το Citigroup, η Credit Suisse, το eBay's PayPal,η HSBC, η JPMorgan Chase, η Royal Bank του Καναδά και η Wells Fargo.

Το εγκληματικό διαδικτυακό κύκλωμα, είχε μολύνει προσωπικούς υπολογιστές των ιδρυμάτων με παράνομο λογισμικό, που τα υποχρέωνε τακτικά να υπακούουν στην μεταφορά χρηματικών ποσών σε λογαριασμούς που είχαν οι χάκερς.

Εκπρόσωπος του FBI δήλωσε στο Reuters ότι η Το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών, συνεργάζεται με ευρωπαϊκές αστυνομικές υπηρεσίες και άλλες αρχές στην προσπάθεια να συλληφθούν οι υπεύθυνοι της διαδικτυακής κλοπής. Zougla.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Labels

Copyright © 2012 Afroditaki's World / Template by : Urangkurai