Οι νευροχειρουργοί του UCLA Medical Center ανήρτησαν στις 25 Μαΐου στο Twitter ένα βίντεο στο οποίο ένας ασθενής παίζει κιθάρα την ώρα που ο ίδιος υποβάλλεται σε επέμβαση στον εγκέφαλο.

Η επέμβαση η οποία στα ιατρικά δεδομένα θεωρείται επέμβαση ρουτίνας, πραγματοποιήθηκε στις 23 Μαΐου, ενόσω ο ασθενής, ο κ. Κάρτερ, ο οποίος από το 2006 πάσχει από πάρκινσον, ήταν ξύπνιος. Ο Κάρτερ, ηθοποιός και μουσικός στο επάγγελμα, ζήτησε ο ίδιος από τους γιατρούς να παίζει στην κιθάρα του τα μλουζ του, κατά τη διάρκεια της εγχείρισης, έτσι ώστε να βεβαιώνεται ότι όλα βαίνουν καλώς.

Ο χειρουργός Nader Pouratian δήλωσε στη Huffington Post πως πρόκειται για την 500η επέμβαση τέτοιου είδους που πραγματοποιείται στο UCLA. Όσο για τον λόγο που οι γιατροί επέλεξαν να αναρτήσουν βίντεο από την εν λόγω επέμβαση, ο δρ. Pouratian ανέφερε πως θεώρησαν ότι θα ήταν σπουδαία διαδικασία που άξιζε να την μοιραστούν με τον κόσμο. «Δεν έχει ο καθένας την τύχη να γεύεται την εμπειρία της εγχείρισης εγκεφάλου, πόσο μάλλον ενόσω ο ασθενής είναι ξύπνιος», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Μέχρι στιγμής, η μετεγχειρητική πορεία του ασθενούς βαίνει καλώς. Zougla.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Labels

Copyright © 2012 Afroditaki's World / Template by : Urangkurai