Ολοένα και περισσότεροι σκηνοθέτες και ηθοποιοί διεθνούς φήμης εμπνέονται από την Ελλάδα.

Πριν από μερικούς μήνες είχε γίνει γνωστό ότι ο Γούντι Άλεν, μετά το «Vicky, Christina, Barcelona», το «Μεσάνυχτα στο Παρίσι» και το «Από τη Ρώμη με αγάπη», ετοιμάζεται να κινηματογραφήσει την Αθήνα του μνημονίου, της χρεοκοπίας και της ανθρωπιστικής κρίσης.Οι πληροφορίες λένε ότι τον συγγραφέα θα τον ενσαρκώσει ο Μπραντ Πιτ, ενώ την Ελληνίδα ερωμένη του θα την υποδυθεί πιθανότατα η Πενέλοπε Κρουζ. Το σενάριο το συνυπογράφει -για πρώτη φορά σε ταινία του Άλεν- ένας Αμερικανός συγγραφέας, ο Πολ Όστερ. 

Στο παιχνίδι πλέον μπαίνει και ο ελληνικής καταγωγής κωμικός Ζακ Γαλιφιανάκης, ο οποίος έγινε ευρέως γνωστός από τον πρωταγωνιστικό του ρόλο στην τριλογία «The Hangover» και απέκτησε εκατομμύρια θαυμαστές σε όλον τον κόσμο. Σε συνέντευξή του αποκαλύπτει ότι προσπαθεί να κάνει μια ταινία στην Ελλάδα για τη Μάχη της Κρήτης μέσα στα επόμενα δύο χρόνια. Παράλληλα εξηγεί: «Το σενάριό της γράφεται τώρα, αλλά δεν είναι κωμωδία, είναι κάτι διαφορετικό: πρόκειται για ένα πολεμικό δράμα με άξονα τη Μάχη της Κρήτης».

Ο εκ Κρήτης ορμώμενος ηθοποιός ανέφερε πως το σχέδιο βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο και είναι αμφίβολο αν ο ίδιος θα μιλάει ελληνικά στην ταινία. «Θα πρέπει να ξεσκονίσω πολύ καλά τα ελληνικά μου» λέει γελώντας. «Αν καταφέρουμε να κάνουμε την ταινία -ένας συγγενής μου προσπαθεί να βγάλει άκρη μ’ αυτό-, θα πρέπει να πέσω με τα μούτρα στη δουλειά!»

Ποιος είναι ο Mr. Hangover;

Ο Ζακ Γαλιφιανάκης γεννήθηκε την 1η Οκτωβρίου του 1969 στη Βόρεια Καρολίνα των Ηνωμένων Πολιτειών. Η μαμά του, η Μέρι Φράνσις, διαχειριζόταν το δημοτικό κέντρο τέχνης, ενώ ο μπαμπάς του, ο Χάρι, ήταν πωλητής πετρελαίου θέρμανσης και η κρητική καταγωγή του τον οδήγησε στο να βαφτίσει τα παιδιά του (την αδερφή, τον αδερφό του και τον ίδιο τον Ζακ) κατά το τυπικό της ορθόδοξης εκκλησίας. Παρότι, όμως, βαφτίστηκε χριστιανός ορθόδοξος, ο κωμικός έχει τις αμφιβολίες του για τη χρησιμότητα μιας οργανωμένης θρησκείας και η εμπιστοσύνη του σε αυτή δεν είναι τόση ώστε να τον καθιστά... πιστό.

Ο Γαλιφιανάκης παραδέχεται ότι δεν μιλάει ελληνικά, ωστόσο έχει αναφέρει σε συνεντεύξεις του ότι το ελληνικό στοιχείο υπήρξε έντονο σε κάποιες φάσεις της ζωής του. Αν και δεν μεγάλωσε σε τυπική ελληνική οικογένεια, οι στενοί δεσμοί με το υπόλοιπο σόι του και τα οικογενειακά τραπέζια αποδεικνύουν ότι στις φλέβες του κυλάει ελληνικό αίμα...

Ο δημοφιλής κωμικός σπούδασε επικοινωνία στο Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας, όπου κατάφερε να φτάσει πολύ κοντά στο πτυχίο. Ένας βαθμός, όμως, του κόστισε την αποφοίτηση και τότε πήρε την απόφαση να φύγει για τη Νέα Υόρκη, χωρίς να ξέρει τι τον περιμένει.

Το έμφυτο ταλέντο του, να κάνει τους άλλους να γελούν, αποφάσισε να το αξιοποιήσει στη Νέα Υόρκη, σε διάφορα στέκια, κλαμπ και καφετέριες, συμμετέχοντας σε stand-up comedy shows. Ταυτόχρονα δούλευε ως εισπράκτορας σε λεωφορεία για να βγάλει τα προς το ζην, μέχρι να έρθει ο πρώτος του ρόλος το 1996, στην τηλεοπτική σειρά «Boston Common».

Για μόλις δύο εβδομάδες δούλεψε ως κειμενογράφος στο «Saturday Night Live», διάσημο αμερικάνικο τηλεοπτικό βαριετέ με κωμικά σκετς, ζωντανή μουσική, μαγικά, μιμήσεις κ.ο.κ., ενώ έπειτα άρχισαν να έρχονται μικροί ρόλοι σε ταινίες όπως το «Corky Romano» ή το «Bubble Boy», αλλά και μεγαλύτεροι, όπως στην περίπτωση του «Out Cold» τo 2001.

Συνεχίζοντας την αναζήτηση ρόλων και τις συνεργασίες σε ταινίες, το Σεπτέμβριο του 2001 ο Ζακ Γαλιφιανάκης κατάφερε να αποκτήσει το δικό του επεισόδιο στη σειρά «Comedy Central Presents». Κάθε επεισόδιο της εν λόγω σειράς συνίστατο σε 30 λεπτά stand-up comedy, με διαφορετικό κωμικό κάθε φορά.

Όλα αυτά συντέλεσαν στο να αποκτήσει το 2002 δική του εκπομπή στο καλωδιακό VH1, ένα talk show με τίτλο «Late World with Zach», όπου αγνώριστος, χωρίς μούσι, παίρνει συνεντεύξεις, κάνει σκετσάκια και γενικότερα δίνει ρεσιτάλ ως... Ζακ Γαλιφιανάκης.

Από το 2003 ως το 2005 συνέχισε με συμμετοχές στην επιτυχημένη σειρά «Tru Calling», ενώ το 2006 πρωταγωνίστησε ως Άλαν Φίνγκερ στο show «Dog Bites Man», το οποίο αποτελούσε παρωδία ενημερωτικής εκπομπής, που θυμίζει και λίγο «Candid Camera». Οι τηλεοπτικές εμφανίσεις συνεχίζονται, και βρίσκουμε τον χαρισματικό κωμικό σε πολλές σειρές, όπως το «The Sarah Silverman Program» και το «Tom Goes to the Mayor», ενώ το 2007 τον βλέπουμε και στην υποψήφια για δύο Όσκαρ ταινία του Σον Πεν «Into the Wild».

Το πάθος του, όμως, για τη stand-up comedy φαίνεται ότι μένει άσβεστο, γι’ αυτό και περιοδεύει μαζί με τον Πάτον Όσγουλτ, τον Μπράιαν Πόσεν και τη Μαρία Μπάμφορντ ως «The Comedians of Comedy». Οι τέσσερίς τους κάνουν εμφανίσεις σε ροκ μπαρ αντί για comedy clubs, προσπαθώντας να απευθυνθούν και σε ένα κοινό το οποίο ενδεχομένως δεν το είχαν προσεγγίσει ακόμα.

Το 2008 εμφανίστηκε στο «Jackassworld.com: 24 Hour Takeover», όπου έπαιρνε συνεντεύξεις από διάφορα μέλη του καστ του «Jackass», ενώ την ίδια χρονιά κατέκτησε τον πρώτο του πρωταγωνιστικό ρόλο στην ανεξάρτητη ταινία «Visioneers», και τα πράγματα μόλις αρχίζουν να ξεκαθαρίζουν.

Χωρίς να ξεφεύγει από τον αγαπημένο του χώρο, εκείνον της κωμωδίας, το 2006 συναντάμε τον Γαλιφιανάκη στο βίντεο κλιπ της Φιόνα Άπλ «Not about Love», ενώ έναν χρόνο αργότερα συνεργάζεται με τον Κάνιε Γουέστ για τη δεύτερη βερσιόν του βίντεο κλιπ για το τραγούδι «Can't Tell Me Nothing». Όλα αυτά φαίνεται πως του άνοιξαν τον δρόμο για να δοκιμάσει και τις δικές του δυνατότητες στον χώρο, αφού τον Ιούνιο του 2006 κυκλοφόρησε το single «Come Οver and Get It (Up in 'Dem Guts)», ένα κωμικό ραπ-χορευτικό τραγούδι με τη συνεργασία και πάλι της Φιόνα Άπλ.

Ενδεικτική φιλμογραφία: «Τhe King and me» (1999), «Heartbreakers» (2001), «Bubble Boy» (2001), «Corky Romano» (2001), «Out Cold» (2001), «Below» (2002), «Zach and Avery of Fergus» (2004), «Into the wild» (2007), «What happens in Vegas» (2008), «Visioneers» (2008), «The Hangover» (2009), «Up in the Air» (2009), «Youth in Revolt» (2009), «Little Fish, Strange Pond» (2009), «Rogues Gallery» (2010), «Dinner for Schmucks» (2010), «It’s Kind of a Funny Story» (2010), «Due Date» (2010), «The Hangover Part II» (2011), «The Hangover Part IIΙ» (2013). Zougla.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Labels

Copyright © 2012 Afroditaki's World / Template by : Urangkurai