Ένα 8χρονο αγόρι από τη Νέα Ζηλανδία κατάφερε να κερδίσει τους αντιπάλους του, πολλοί από τους οποίους είχαν 10 φορές την ηλικία του και να αναδειχθεί, σε εθνικό επίπεδο, πρωταθλητής του παιχνιδιού λέξεων Σκράμπλ, ανέφερε την Πέμπτη η εφημερίδα Κράισττσερτς Πρες.

Ο Λούις Χόκινς, ξεκίνησε να παίζει Σκράμπλ μόλις έναν χρόνο νωρίτερα και αυτή ήταν η πρώτη φορά που διαγωνιζόταν στο εθνικό πρωτάθλημα που διεξήχθη στις αρχές Ιουνίου. Παρά το γεγονός ότι ήταν η πρώτη του φορά ως διαγωνιζόμενος, το 8χρονο αγόρι κατάφερε να κερδίσει 13 από τα 15 παιχνίδια.

Η μητέρα του, Λίνλεϊ Τζένες, δήλωσε ότι αρχικά ήταν δύσκολο να βρουν ανθρώπους να παίξουν με τον Λούις, προκειμένου να εξασκηθεί στη στρατηγική του παιχνιδιού. Αλλά η Τζένες είπε ότι ορισμένοι από τους συναδέλφους της προθυμοποιήθηκαν να γίνουν «αντίπαλοι» του 8χρονου παιδιού.

Ο Λούις είπε ωστόσο ότι οι ικανότητές του ορισμένες φορές προκαλούσαν θέματα στο σχολείο, αφού ο μικρός γνώριζε περισσότερες λέξεις ακόμα και από τους δασκάλους του. «Ο δάσκαλος έλεγε ότι αυτό δεν είναι λέξη και εγώ του έλεγα φυσικά και είναι», δήλωσε στην τοπική εφημερίδα ο 8χρονος.

Ο Λούις θα διαγωνιστεί στο Παγκόσμιο Τουρνουά Σκραμπλ, το οποίο θα διεξαχθεί τον Δεκέμβριο στην Πράγα. Πηγή: ΑΠΕ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Labels

Copyright © 2012 Afroditaki's World / Template by : Urangkurai