Σύμφωνα με μία έρευνα που δημοσίευσε η βρετανική Τelegraph για τις τεχνολογικές συνήθειες των παιδιών (ως 15 ετών), τα κορίτσια χρησιμοποιούν περισσότερο τα smartphones σε σχέση με τα αγόρια.

Όπως αποκαλύπτει η έρευνα που αφορά τα παιδιά της Μεγάλης Βρετανίας, κορίτσια ηλικίας από επτά ως 15 ετών είναι πιο πιθανό να έχουν ένα δικό τους «έξυπνο κινητό» σε σχέση με αγόρια της ίδιας ηλικίας. Το 45% των κοριτσιών δηλώνουν πως χρησιμοποιούν καθημερινά τις συσκευές τους, ενώ μόλις το 35% των αγοριών δηλώνει κάτι τέτοιο.

Ο λόγος πίσω από την μεγαλύτερη προτίμηση των κοριτσιών σε αυτές τις συσκευές είναι πως η χρήση τους σχετίζεται κυρίως με την επικοινωνία. Αποτέλεσμα αυτού είναι να χρησιμοποιούν περισσότερο τα smartphones. Αντίθετα τα αγόρια χρησιμοποιούν περισσότερο συσκευές που σχετίζονται με τη διασκέδαση, που έχουν παιχνίδια κλπ. Εξ’ ου και η χαμηλότερη απήχηση των smartphones σε αυτά.

Στην έρευνα αναφέρεται πως μόλις το 14% των παιδιών δεν έχει χρησιμοποιήσει ποτέ ένα smartphone. Επιπλέον, γίνεται λόγος και για τις συσκευές που προτιμούν τα αγόρια και τα κορίτσια αυτής της ηλικίας γενικότερα. Τα κορίτσια έχουν μια προτίμηση σε συσκευές όπως τα MP3 και τα περισσότερα έχουν φορητούς υπολογιστές, εν αντιθέσει με τα αγόρια τα οποία χρησιμοποιούν desktop υπολογιστές.

Εκτός από τα παιδιά, συμμετείχαν και οι γονείς τους στην έρευνα αυτή και μάλιστα οι μισοί από αυτούς δήλωσαν πως θεωρούν πολύ σημαντικό τα παιδιά τους να έχουν εξοικείωση με τα νέα τεχνολογικά προϊόντα. Τα 2/3 παραδέχονται πως έχουν χρησιμοποιήσει το διαδίκτυο για να μάθουν περισσότερα για μία εκπομπή που βλέπουν τα παιδιά τους ή για ένα παιχνίδι που παίζουν, ενώ αναφέρουν πως έχουν παίξει και ένα ηλεκτρονικό παιχνίδι μαζί με τα παιδιά τους.

Ωστόσο, η πλειοψηφία των γονιών παραδέχεται ότι προτιμά να διαβάζει παραμύθια χρησιμοποιώντας βιβλία και όχι e-books. Zougla.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Labels

Copyright © 2012 Afroditaki's World / Template by : Urangkurai