Επιστήμονες από την Washington του Πανεπιστημίου Ιατρικής St. Louis ανακάλυψαν ότι το δηλητήριο (venom) της μέλισσας μπορεί να θεραπεύσει τον ιό HIV χωρίς να βλάψει το σώμα!

Το δηλητήριο της μέλισσας περιέχει μία ισχυρή τοξίνη με την ονομασία μελιττίνη, η οποία μπορεί να διαπεράσει τον προστατευτικό «περιτύλιγμα» γύρω από τον ιό. Μεγάλες ποσότητες ελεύθερης μελιττίνης μπορούν να προκαλέσουν σοβαρή ζημιά.

Επιπλέον της αντι-ικής δράσης, νανοσωματίδια με μελιττίνη είναι αποτελεσματικά και στην καταπολέμηση καρκινικών κυττάρων, σύμφωνα με έρευνα του δρος. Σάμιουελ Γουίκλιν του Ινστιτούτου Βιοϊατρικής Τζ. Ράσσελ Χόρνσμπυ.

Τα νανοσωματίδια δεν επηρεάζουν τα υγιή κύτταρα επειδή έχουν προστατευτικό περίβλημα και έτσι διαλύουν μόνο το προστατευτικό περίβλημα του ιού HIV.

Όταν η μελιττίνη έρθει σε επαφή με τα υγιή νανοκύτταρα τότε απομακρύνονται λόγω του προστατευτικού περιβλήματος που λειτουργεί σαν ''προφυλακτήρας'' και έτσι αφού τα νανοκύτταρα του HIV είναι πολύ μικρότερα, μπαίνουν μεταξύ των ''προφυλακτήρων'' όπου εκεί περιμένει η τοξίνη της μέλισσας.

Σύμφωνα με τους ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ουάσινγκτον στο Σαιντ Λούις των Ηνωμένων Πολιτειών, η ανακάλυψη αυτή αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς την ανάπτυξη ενός κολπικού τζελ που θα αποτρέπει την εξάπλωση του ιού HIV.

«Ευελπιστούμε πως σε περιοχές όπου ο ιός HIV είναι ιδιαίτερα διαδεδομένος, οι άνθρωποι θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτό το τζελ ως μέτρο πρόληψης εξάπλωσης της αρχικής μόλυνσης», δήλωσε ο ερευνητικός σύμβουλος δρ. Τζόσουα Λ. Χουντ. Star.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Labels

Copyright © 2012 Afroditaki's World / Template by : Urangkurai