Με άλλο τραγούδι θα συμμετάσχει τελικά η ΠΓΔΜ στη φετινή Eurovision στο Μάλμε της Σουηδίας, μετά τις αντιδράσεις για το αρχικό τραγούδι που είχε παρουσιαστεί πριν από μερικές ημέρες και το οποίο τελικά αποσύρθηκε.

Όπως αναφέρουν τα ΜΜΕ των Σκοπίων, η κρατική ραδιοτηλεόραση της ΠΓΔΜ (MRTV), η οποία έχει τα δικαιώματα για τον διαγωνισμό της Eurovision, αποφάσισε τη συμμετοχή με άλλο τραγούδι.

Το αρχικό τραγούδι, με το οποίο επρόκειτο να συμμετάσχει η χώρα στον φετινό διαγωνισμό της Eurovision, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, τόσο για τον τίτλο του, «Ιmperija» (Αυτοκρατορία), όσο και για το βίντεο κλιπ, το οποίο συνοδευόταν από πλάνα του αμφιλεγόμενου σχεδίου της κυβέρνησης του Νίκολα Γκρούεφσκι «Σκόπια 2014» (σ.σ. σχέδιο ανάπλασης και μνημειοθέτησης της κεντρικής πλατείας των Σκοπίων), μαζί με το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Μετά τις έντονες αντιδράσεις σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, η κρατική τηλεόραση της ΠΓΔΜ αποφάσισε αρχικά την απόσυρση του βίντεο κλιπ του τραγουδιού «Imperija», αναφέροντας ότι αυτό δεν πληροί τις προδιαγραφές και τα κριτήρια για μια αξιοπρεπή παρουσίαση της χώρας στο φετινό διαγωνισμό της Eurovision.

Τελικά, αποφασίστηκε να αποσυρθεί όλο το τραγούδι και να δημιουργηθεί νέο, το οποίο θα υποβληθεί στην Eurovision μέχρι τις 18 Μαρτίου, οπότε και λήγει η σχετική προθεσμία για τις συμμετοχές των χωρών στον διαγωνισμό. Real.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Labels

Copyright © 2012 Afroditaki's World / Template by : Urangkurai