Το εντυπωσιακό μνημείο του Στόουνχετζ, προκαλούσε δέος σε όσους το επισκέπτονταν και μια ατμόσφαιρα μαγείας και μυστηρίου να τους τυλίγει.

Ίσως από αυτά τα συναισθήματα να γεννήθηκαν διάφοροι μύθοι για το μνημείο. Ένας από αυτούς έλεγε ότι σε αυτό το σημείο βρίσκονται οι πύλες από τις οποίες προήλθαμε αρχικά και ότι κάθε 5000 χρόνια κάποιος προσπαθεί να ανοίξει μία από αυτές και γι΄αυτό το λόγω φέρνει μια μεγάλη και τρομερή καταστροφή.

Άλλοι υποστήριζαν ότι πρόκειται για αρχαίο αστρονομικό παρατηρητήριο, ναό του Ήλιου, κατασκεύασμα εξωγήινων, παγανιστικό ναό και θεραπευτήριο σωμάτων και ψυχών.

Τελικά, το μυστήριο λύθηκε.

Σοκ προκάλεσε στους αρχαιολόγους ο εντοπισμός πάνω από 50.000 θραυσμάτων αποτεφρωμένων κοκκάλων, που ανήκαν σε συνολικά 63 ανθρώπους, ανδρών, γυναικών και παιδιών. Το μνημείο ενδέχεται να αποτελούσε σημείο μαζικών ενταφιασμών.

Άλλα ευρήματα που ανασκάφηκαν, όπως σκήπτρα, κουζινικά και τόξα, υποδεικνύουν επίσης πως το Στόουνχετζ αποτελούσε τόπο ενταφιασμού των πολιτικών ηγετών της εποχής, καθώς και των οικογενειών τους.

Τελικά η πεζή αλήθεια διέλυσε τη μαγεία του μυστηρίου... pontos-news.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Labels

Copyright © 2012 Afroditaki's World / Template by : Urangkurai