Είχαμε δύο ασυνήθιστα γεγονότα με αντικείμενα που πλησίασαν τη Γη την ίδια ημέρα, ανέφερε ο επιστήμονας της NASA, Πολ Χόντας.

Οι επιστήμονες λένε ότι τα δύο γεγονότα, και τα δύο σπάνια, δεν έχουν σχέση μεταξύ τους «Είναι απλά μια σύμπτωση», δήλωσε ο Χόντας.

Ένας αστεροειδής με μέγεθος ίσο με μισό γήπεδο ποδοσφαίρου πέρασε κοντά στη Γη από οποιαδήποτε έως τώρα γνωστού μεγέθους αντικείμενο, σχεδόν τη χρονική στιγμή που ένας μετεωρίτης έπεσε στην κεντρική Ρωσία, προκαλώντας σοκ και ωστικά κύματα που έσπασαν παράθυρα και τραυμάτισαν 1.200 πολίτες.

Ο αστεροειδής με την ονομασία 2012 DA14, ανακαλύφθηκε μόλις πέρυσι, και πέρασε περίπου 17,200 μίλια - 27,700 χιλιόμετρα από τη Γη στις 2:25 μ.μ. σε σημείο που ήταν πιο κοντά από ότι τα δίκτυα των δορυφόρων που σχετίζονται με τις τηλεοπτικές μεταδόσεις αλλά και την πρόγνωση του καιρού.

Στη NASA-ανατέθηκε από το Κογκρέσο να βρει και να παρακολουθεί όλα τα αντικείμενα που είναι κοντά στη Γη και έχουν διάμετρο 0,62 μίλια (1 χλμ) ή μεγαλύτερα. Περίπου 66 εκατομμύρια χρόνια πριν, ένα αντικείμενο διαμέτρου 6 μιλίων (10 χλμ) έπεσε στην περιοχή που βρίσκεται η χερσόνησος Γιουκατάν στο Μεξικό, με αποτέλεσμα την εξαφάνιση των δεινοσαύρων, όπως και των περισσότερων φυτών και ζώων στη Γη.

Οι επιστήμονες υπολογίζουν ότι μόνο περίπου το 10% των μικρότερων αντικειμένων όπως ο DA14 έχουν ανακαλυφθεί. «Τα αντικείμενα αυτά είναι μικροσκοπικά και είναι πολύ δύσκολο να τα εντοπίσουμε»,δήλωσε ο Πολ Δημοτάκης, ένας καθηγητής της αεροναυτικής και Εφαρμοσμένης Φυσικής του California Institute of Technology στη Πασαντένα.

Ο αστεροειδής DA14, για παράδειγμα, ανακαλύφθηκε πέρυσι, εντελώς τυχαία από μια ομάδα ερασιτεχνών αστρονόμων. Zougla.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Labels

Copyright © 2012 Afroditaki's World / Template by : Urangkurai