Στην αντεπίθεση περνά το Ίδρυμα Mozilla –γνωστό για το πρόγραμμα πλοήγησης Firefox- καθώς εισέρχεται και στην κινητή τηλεφωνία.
Οι δύο συσκευές που παρουσίασε απευθύνονται στους developers και είναι κατασκευασμένες από την Ισπανική Geeksphone. Η Mozilla έχει ως στρατηγικό στόχο να προσφέρει μια προσιτή εναλλακτική λύση στον χώρο των smartphones, προσφέροντας «έξυπνα» κινητά που θα είναι φθηνότερα από το iPhone, αλλά δεν θα υστερούν.

Η Μozilla περνά στην αντεπίθεση και παρουσίασε δύο χαμηλού κόστους «έξυπνα» κινητά τηλέφωνα (smartphones), που θα «τρέχουν» το νέο της «ανοιχτό» λειτουργικό σύστημα Firefox OS ειδικά για κινητά.
Οι δύο Firefox OS συσκευές αναμένεται να κυκλοφορήσουν στην αγορά μετά την το Mobile World Congress της Βαρκελώνης στα τέλη Φεβρουαρίου.
Επίσης κάλεσε όποιον δημιουργό λογισμικού θέλει να δοκιμάσει το λειτουργικό σύστημά τη, που ανταγωνίζεται το Google Αndroid και το Apple OS, ώστε να υπάρξουν οι ανάλογες εφαρμογές (apps). Το νέο Firefox OS χρησιμοποιεί ανοιχτή αρχιτεκτονική λογισμικού, όπως και το ομώνυμο πρόγραμμα πλοήγησης στο Ίντερνετ.

Τα δύο νέα τηλέφωνα προέρχονται από τη μικρή εταιρία GeeksPhone με έδρα την Ισπανία, σε συνεργασία με τη μεγάλη ισπανική εταιρία τηλεπικοινωνιών Telefonica. 

Όπως δήλωσε η εκπρόσωπος του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Mozilla Στόρμι Πίτερς, το νέο λειτουργικό σύστημα Firefox OS αποτελεί μια προσπάθεια «να κρατηθεί το Διαδίκτυο ανοιχτό», «ώστε να διασφαλίσουμε ότι η δύναμη του Web είναι διαθέσιμη σε όλους, ακόμα και στα κινητά»». «Αν είστε δημιουργός λογισμικού, που ενδιαφέρεται για τις τεχνολογίες του Παγκόσμιου Ιστού και τα κινητά, τώρα είναι η ώρα να δοκιμάσετε το Firefox OS μας» πρόσθεσε.

Η Πίτερς τόνισε πως η «ανοιχτή πλατφόρμα» του Firefox OS εγγυάται ότι οι δημιουργοί λογισμικού δεν θα «κλειδωθούν» σε ένα ελεγχόμενο «οικοσύστημα» αλλά θα μπορούν να διανέμουν τις εφαρμογές τους (apps) μέσω της ιστοσελίδας "Firefox Marketplace" ή όποιου άλλου ηλεκτρονικού καταστήματος βασίζεται στην ανοιχτή τεχνολογία της Mozilla. Madata.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Labels

Copyright © 2012 Afroditaki's World / Template by : Urangkurai