Απίστευτο είναι το πού έχει φτάσει η επιστήμη! Ένας 56χρονος Βρετανός επιχειρηματίας μπορεί να έχασε την μύτη του εξαιτίας καρκίνου, όμως μια νέα «φυτρώνει» στο χέρι του!

Ναι καλά διαβάσατε! Και μάλιστα αν όλα πάνε καλά, αυτή η «εκκολαπτόμενη» μύτη θα χρησιμοποιηθεί από τους ειδικούς του Πανεπιστημιακού Κολλεγίου του Λονδίνου, για να τοποθετηθεί στο πρόσωπό του, αντικαθιστώντας την παλιά.

Η νέα μύτη ξεκίνησε με ένα εκμαγείο σε σχήμα ακριβώς ίδιο με αυτό της παλιάς, το οποίο ψεκάστηκε με συνθετική κερήθρα.

Στην συνέχεια το εκμαγείο αφαιρέθηκε και η κερήθρα καλύφθηκε με εκατομμύρια βλαστοκύτταρα τα οποία με κατάλληλα διατροφικά συστατικά μπορούν να μετατραπούν σε χόνδρο. Πρόκειται για μια διαδικασία που γίνεται στο UCL σε ένα περιστρεφόμενο δοχείο που ονομάζεται βιοαντιδραστήρας.

Εντωμεταξύ, οι γιατροί τέντωσαν το δέρμα του, βάζοντας του ένα μπαλόνι από μέσα προς τα έξω, προκειμένου να χωρέσει η μύτη στο χέρι.

Μετά από δύο μήνες, όταν ο σκελετός από την κερήθρα ήταν έτοιμος, τον τοποθέτησαν εκεί που ήταν το μπαλονάκι, κάτω δηλαδή από το τεντωμένο δέρμα.

Έτσι η νέα μύτη τώρα αναπτύσσεται στο χέρι του 56χρονου όπου σταδιακά αποκτά νευρικό δίκτυο και μικρά αιμοφόρα αγγεία καθώς επίσης και το δέρμα του χεριού….

«Μπορούμε να κάνουμε την μύτη αλλά όχι το δέρμα»… δήλωσε στο περιοδικό BBC Focus ο καθηγητής Seifalian.

Mετά από τρεις μήνες, η μύτη θα αφαιρεθεί από το χέρι του Βρετανού επιχειρηματία και θα τοποθετηθεί στο πρόσωπο του άνδρα αντικαθιστώντας την παλιά, που του την στέρησε ο καρκίνος. Μάλιστα από την επέμβαση που θα γίνει δεν θα του μείνει κανένα σημάδι. Star.gr


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Labels

Copyright © 2012 Afroditaki's World / Template by : Urangkurai