Μετά τα Windows 8 έρχονται τα Blue!

Μπορεί η Microsοft να μην έχει πολύ καιρό που κυκλοφόρησε τα Windows 8, αλλά ήδη ετοιμάζει την επόμενη "κατάσταση" και αναπτύσσει το επόμενο λειτουργικό της σύστημα.
Σύμφωνα με το The Verge, το νέο λειτουργικό της...με την ονομασία Blue και σύμφωνα με εκτιμήσεις θα κυκλοφορήσει στα μέσα του 2013. Δεν αποκλείεται να παρέχεται και δωρεάν. 
Παρά την κωδική ονομασία της «νέας προσέγγισης» ως «Βlue», θεωρείται πως το όνομα των «Windows 8» πιθανότατα θα συνεχίσει να χρησιμοποιείται για να χαρακτηρίσει το σύνολο του λειτουργικού «πακέτου» της Microsoft, τουλάχιστον για το προσεχές μέλλον. 
Ωστόσο, σύμφωνα με το ZDnet, το όνομα της επόμενης έκδοσης των Windows ενδεχομένως να μην είναι Windows 9, καθώς επί της παρούσης βρίσκεται υπό τον κωδικό «Blue» - πληροφορία η οποία προέκυψε αρχικά από δημοσίευμα του Win8China. Επίσης, αναφέρεται πως η Microsoft θα προβεί σε αλλαγή πλεύσης στη στρατηγική της όσον αφορά τα λειτουργικά, καθώς θα κυκλοφορεί τακτικά update, σε μία «συνταγή» παρεμφερή με αυτή της Apple- με ένα να αναμένεται μέσα στο επόμενο έτος (ενδεχομένως στις αρχές του καλοκαιριού). Προς το παρόν ωστόσο δεν είναι σαφές εάν το «Blue» είναι ένα νέο, πλήρες λειτουργικό υπό σχεδιασμό, ή αν πρόκειται στην ουσία για ένα service pack, με αναβαθμίσεις και επιδιορθώσεις, ή για έναν συνδυασμό των δύο: ένα service pack το οποίο θα περιέχει και νέα χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με το The Verge, η εταιρεία σκοπεύει να καθιερώσει μία συνολική «προσέγγιση», υπό την κωδική ονομασία «Blue», τόσο στα Windows, όσο και στα Windows Phone, για να παρέχει συχνότερα updates στους χρήστες (σε ετήσια βάση, όπως εικάζεται). Στο πλαίσιο αυτής της στρατηγικής, η Microsoft ίσως να κυκλοφορήσει την επόμενη έκδοση των Windows σε χαμηλή τιμή, ή ακόμη και δωρεάν, για να εξασφαλίσει ότι οι χρήστες θα προβαίνουν σε τακτικές αναβαθμίσεις - αλλά θεωρείται δεδομένο ότι, για να κάνει αναβάθμιση ένας χρήστης, θα πρέπει να είναι εξαρχής κάτοχος μίας γνήσιας κόπιας των Windows, καθώς χρήση πειρατικής κόπιας θα έχει ως συνέπεια να είναι αδύνατη η χρήση ενσωματωμένων εφαρμογών και του Windows Store. Madata.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Labels

Copyright © 2012 Afroditaki's World / Template by : Urangkurai