Χιλιάδες Νεοζηλανδοί ντυμένοι μάγοι, χόμπιτ, νάνοι και Ορκ συγκεντρώθηκαν στο Γουέλινγκτον, συρρέοντας στην παγκόσμια πρεμιέρα του πολυαναμενόμενου «Χόμπιτ», που σκηνοθετεί...
ο Πίτερ Τζάκσον (Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών, Κινγκ Κονγκ κ.ά.).

Η πρεμιέρα της νέας ταινίας έχει δημιουργήσει πρωτοφανή μανία στη Νέα Ζηλανδία. Εκεί άλλωστε έχουν γυριστεί τόσο το «Χόμπιτ» όσο και η τριλογία του «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών», της οποίας αποτελεί oυσιαστικά prequel. Γι' αυτό, ο Τζάκσον αποφάσισε να κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα εκεί, με όλο το καστ να φτάνει με αεροσκάφος της Air New Zealand ειδικά «ζωγραφισμένο» στο εξωτερικό του...

Η μανία που κατέλαβε τους Νεοζηλανδούς fans δεν είχε προηγούμενο. Οι ραδιοφωνικοί παραγωγοί καλημέρισαν τους ακροατές τους στη γλώσσα των Elf, ενώ οι εφημερίδες και τα περιοδικά κυκλοφόρησαν με αφίσες και προωθητικό υλικό του Χόμπιτ. Γύρω από το - μήκους 500 μέτρων - κόκκινο χαλί που οδηγούσε στην κινηματογραφική αίθουσα στην οποία πραγματοποιήθηκε η παγκόσμια πρεμιέρα, χιλιάδες fans είχαν ντυθεί χόμπιτ, νάνοι, ελφ, δράκοντες, τρολ, γκόμπλινς και μάγοι, για να μπουν στο κλίμα. 

Παράλληλα, εκατοντάδες άτομα ταξίδεψαν από την Αυστραλία για την πρεμιέρα, ενώ το ίδιο το Γουέλινγκτον μετονομάστηκε για μία ημέρα σε «Μέσο της Μέσης Γης». Τα πάντα για τον τουρισμό, μια και η Νέα Ζηλανδία ποντάρει πολύ στην προβολή του τόπου μέσα από τις επικές εικόνες του Τζάκσον.

Ο ίδιος ο σκηνοθέτης δήλωσε στην πρεμιέρα ότι έχει άγχος σχετικά με το πώς θα υποδεχθεί ο κόσμος το πρώτο μέρος από τη νέα τριλογία του Χόμπιτ, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι δεν μπορεί πλέον να το κρίνει αντικειμενικά.

«Τίποτε δεν είναι τέλειο και ούτε θα είναι. Είναι πραγματικό λάθος να πεις "σταματάω εδώ" επειδή κάναμε το τέλειο φιλμ» δήλωσε στο ραδιόφωνο της Νέας Ζηλανδίας, ενώ τα σχέδια του για το μέλλον είναι πρώτα... ξεκούραση. «Έχω πάθει σοβαρή υπερκόπωση τώρα που τελειώσαμε την ταινία. Υπήρξαν πολλά εμπόδια» πρόσθεσε. Και πώς να μην έχει κουραστεί άλλωστε, αφού γύρισε και τις τρεις ταινίες μαζί, ενώ το γύρισμα που κράτησε περίπου έξι χρόνια ταλανίστηκε από απεργίες, κλοπές σκηνικών, διαμαρτυρίες από την PETA για κακομεταχείριση ζώων αλλά και νομικές διώξεις από τους κληρονόμους του Τόλκιν, συγγραφέα των μυθιστορημάτων.

Η νέα τριλογία κόστισε 500 εκατ. δολάρια και εξιστορεί τις περιπέτειες του Μπίλμπο Μπάγκινς του Χόμπιτ στην προσπάθειά του να βρει και να κατακτήσει το χαμένο βασίλειο των νάνων Έρεμπορ από τον δράκο Σμάουγκ.

Το πρώτο μέρος, «Χόμπιτ: Ένα απρόσμενο ταξίδι», βγαίνει στις αίθουσες στις 14 Δεκεμβρίου. Το δεύτερο μέρος, «The Hobbit: The desolation of Smaug», θα προβληθεί τον Δεκέμβριο του 2013, ενώ το «The Hobbit: There and back again» θα κλείσει την τριλογία τον Ιούλιο του 2014. Ο στόχος ξεκάθαρος: να καταρριφθεί το ρεκόρ των 2,9 δισ. δολαρίων που απέφερε η τριλογία του «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών». Zougla.gr







0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Labels

Copyright © 2012 Afroditaki's World / Template by : Urangkurai