Αντιμετωπίστε την τριχόπτωση

Αν έχετε πρόβλημα τριχόπτωσης και τα μαλλιά σας «σπάνε», σημαίνει ότι είναι αδύναμα και χρήζουν ειδικής φροντίδας, προκειμένου να ανακάμψουν. Η πρώτη κίνηση στην οποία πρέπει να προβείτε...είναι να επισκεφθείτε το κομμωτήριό σας και να τα κόψετε. Αν μάλιστα έχετε μακριά μαλλιά, μη φοβηθείτε να τα κόψετε όσο χρειάζεται, προκειμένου να γλυτώσετε από την ψαλίδα αλλά και να δώσετε μια φόρμα στα μαλλιά σας, τονίζοντας το κούρεμά σας.

Επίσης, στην περίπτωση που χάνετε τούφες μαλλιών, κρίνεται αναγκαία η άμεση επίσκεψη σε δερματολόγο. Μπορεί να οφείλεται σε θέμα άγχους, εποχιακής τριχόπτωσης, κακής διατροφής, σιδηροπενίας, κ.λπ,, ωστόσο θα πρέπει να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας, ο οποίος θα σας δώσει εξειδικευμένα φαρμακευτικά προϊόντα.

Τέλος, αν συνηθίζετε να βάφετε συχνά τα μαλλιά σας, είναι μια συνήθεια που πρέπει να κόψετε για όσο μεγαλύτερο διάστημα γίνεται, μέχρι να επανέλθουν στη φυσική τους κατάσταση. Μαζί με τις βαφές, αποφύγετε οπωσδήποτε το σεσουάρ, το ίσιωμα των μαλλιών ή οποιαδήποτε άλλη ηλεκτρική συσκευή στα μαλλιά σας, καθώς το μόνο που θα καταφέρουν είναι να επιδεινώσουν την κατάσταση.

Προμηθευτείτε με μάσκα μαλλιών αναδόμησης της τρίχας, την οποία θα εφαρμόζετε έπειτα από κάθε σας λούσιμο, αφήνοντάς την να δράσει από 3 έως 5 λεπτά και, παράλληλα, αν οι άκρες των μαλλιών σας έχουν την τάση να παρουσιάζουν συχνά ψαλίδα, είναι καλό να βάζετε λίγη σιλικόνη σ’ αυτές. Αν οι ρίζες των μαλλιών σας δείχνουν αδύναμες και αραιές, τότε μπορείτε να προμηθευτείτε από το φαρμακείο έναν όρο μαλλιών που βοηθά στην πυκνότητα της ρίζας. Zougla.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Labels

Copyright © 2012 Afroditaki's World / Template by : Urangkurai