Ακόμα και ηλεκτροσόκ στη μάχη κατά της λιγούρας!

Το ηλεκτροσόκ επιστρατεύεται στη μάχη κατά της λιγούρας που προκαλούν οι πάσης φύσεως λιχουδιές... Ομάδα του Πανεπιστημίου της Πενσιλβάνια...διαπίστωσε, σε πειραματόζωα, ότι η βαθιά εγκεφαλική διέγερση μειώνει την επιθυμία για υπερφαγία. 

«Η χειρουργική επέμβαση στον εγκέφαλο για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας είναι μια μάλλον αμφιλεγόμενη ιδέα. Ωστόσο, η κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων φαγητού είναι κοινό χαρακτηριστικό των παχύσαρκων που συχνά συνδέεται με χαμηλότερα των επιθυμητών αποτελεσμάτων στη θεραπεία» σχολιάζει ο επικεφαλής της έρευνας, δρ Κάσεϊ Χάλπερν, ο οποίος προσθέτει ωστόσο ότι οι υπάρχουσες θεραπείες της παχυσαρκίας δεν αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά τη νευρική βάση της παθολογικής υπερφαγίας. 

Αντίθετα, η θεραπεία της βαθιάς διέγερσης του εγκεφάλου, που έχει πάρει το πράσινο φως για τη θεραπεία νευρολογικών και ψυχιατρικών διαταραχών, όπως η νόσος Πάρκινσον, δείχνει να αντιμετωπίζει το πρόβλημα στη ρίζα του. Αυτή δεν είναι άλλη από μια περιοχή του εγκεφάλου που ονομάζεται επικλινής πυρήνας και εμφανίζεται αποσυντονισμένη τόσο στα τρωκτικά όσο και στους ανθρώπους που εμφανίζουν υπερφαγία. Ο δρ Χάλπερν και οι συνεργάτες του εστίασαν σε αυτήν την περιοχή του εγκέφαλο με βαθιά εγκεφαλική διέγερση. 

Συγκεκριμένα, εμφύτευσαν ένα ηλεκτρόδιο στον επικλινή πυρήνα και με καλώδια το συνέδεσαν με έναν εξωτερικό νευροδιεγέρτη. Οταν αυτός έμπαινε σε λειτουργία, το εμφυτευμένο ηλεκτρόδιο εξέπεμπε ηλεκτρικές δονήσεις στον εγκέφαλο. Τα ποντίκια στα οποία εφαρμόστηκε αυτή η μέθοδος διαπιστώθηκε ότι κατανάλωναν 25% λιγότερο φαγητό καθημερινά.Espressonews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Labels

Copyright © 2012 Afroditaki's World / Template by : Urangkurai