Στις 10 χώρες με τους βαρύτερους κατοίκους η Ελλάδα


Είμαστε... τεράστιοι! Σε όγκο! Σας έχει περάσει ποτέ από το μυαλό πόσο ζυγίζουν οι ενήλικες παγκοσμίως; Το πόσο ζυγίζουν οι ενήλικες κάτοικοι του πλανήτη, υπολόγισαν...για πρώτη φορά βρετανοί ερευνητές, και πιο επιστημονικά, υπολόγισαν την συνολική βιομάζα του ενήλικου ανθρώπινου πληθυσμού της Γης.
Το συνολικό βάρος εκτιμήθηκε στα 287 εκατ. τόνους συνολικά και αυτό σημαίνει ότι η ανθρωπότητα είναι κατά 17 εκατ. τόνους υπέρβαρη, δηλαδή όσο περίπου το βάρος 170 αεροπλανοφόρων. 
Η χώρα με τους πιο «βαρείς» κατοίκους στον κόσμο είναι οι ΗΠΑ και τη δεκάδα των «παχουλών» συμπληρώνουν το Κουβέιτ, η Κροατία, το Κατάρ, η Αίγυπτος, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Αργεντινή, το Μπαχρέιν, το Τρινιντάντ και Τομπάγκο. Ως πιο «ελαφριά» χώρα εμφανίζεται το Μπαγκλαντές και στη δεκάδα με τους πιο λεπτούς κατοίκους περιλαμβάνονται η Σρι Λάνκα, το Βιετνάμ, η Ερυθραία, η Αιθιοπία, το Νεπάλ, η Β. Κορέα κ.α. 
Η Ελλάδα κατατάσσεται στην πρώτη δεκάδα των χωρών με τη μεγαλύτερη ανθρώπινη βιομάζα (βάρος κατοίκων) ανάλογα με τον πληθυσμό.
Η μέση σωματική μάζα -δηλαδή το μέσο βάρος ενός κατοίκου του πλανήτη- διαμορφώνεται σε 62 κιλά.
Στην Ευρώπη, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, η συνολική ανθρώπινη βιομάζα διαμορφώνεται σε 42,9 εκατ. τόνους και το μέσο βάρος ανά ενήλικο σε 70,8 κιλά. Το ποσοστό των υπέρβαρων είναι 55,6% έναντι 73,9% στη Βόρεια Αμερική και 34,7% του παγκόσμιου μέσου όρου. Οι πιο μικρόσωμοι και αδύνατοι κάτοικοι του πλανήτη ζουν στην Ασία (μέσο βάρος 57,7 κιλά) και στην Αφρική (60,7 κιλά ανά ενήλικο). Η απειλή για τη βιωσιμότητα του περιβάλλοντος αυξάνεται. madata.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Labels

Copyright © 2012 Afroditaki's World / Template by : Urangkurai