Βαρκελώνη: Ξενοδοχείο για ... αναρρίχιση!

Ξενοδοχείο ειδικά διαμορφωμένο για τους λάτρεις της αναρρίχησης σχεδιάζουν να δημιουργήσουν...Πολωνοί αρχιτέκτονες στην καρδιά της Βαρκελώνης. 
Ο λόγος για έναν κάθετο βράχο ύψους εκατό μέτρων, που θα δίνει στους επισκέπτες του την ευκαιρία να κοιμηθούν κάτω από τα αστέρια με θέα ολόκληρη την πόλη, προσφέροντάς τους τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για να μην πέσουν από αυτόν.
Το concept, το οποίο απέχει αισθητά από αυτό που θα χαρακτήριζε κανείς «κλασικές ξενοδοχειακές ανέσεις», σχεδιάστηκε από την πολωνική εταιρεία UGO στο πλαίσιο του διεθνούς διαγωνισμού «Bohemian Hostel for Backpackers». Εκτός από τα πενήντα δωμάτια, θα περιλαμβάνει σινεμά, spa, πισίνα, γυμναστήριο, μπαρ, καταστήματα και τοίχους αναρρίχησης για αρχάριους.
Η εντυπωσιακή πρόσοψη του κτιρίου θα κατασκευαστεί από κομμάτια πέτρας ύψους τεσσάρων μέτρων έκαστο, τοποθετημένα σε ειδικά ενισχυμένο τσιμέντο, με αρκετή απόσταση μεταξύ τους, έτσι ώστε να μπορεί να περάσει αέρας στο εσωτερικό του. 
Η χρήση πέτρας εξασφαλίζει ιδανικό κλίμα στο κτίριο, καθώς το κρατά δροσερό στη διάρκεια της ημέρας. Παράλληλα, στους εξωτερικούς χώρους του θα φυτευτούν δέντρα και λουλούδια, προκειμένου να βρουν σε αυτό καταφύγιο τα πουλιά. 
Στόχος της εταιρείας είναι το πρωτότυπο αυτό ξενοδοχείο να γίνει το νέο σύμβολο της πόλης, που φημίζεται για την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική της.Espressonews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Labels

Copyright © 2012 Afroditaki's World / Template by : Urangkurai