Ο υπολογιστής έχει γυναικεία χροιά

Έχει παρατηρηθεί ότι οι περισσότερες φωνές στους υπολογιστές είναι γυναικείες. Η απάντηση είναι πιθανόν να κρύβεται...στην βιολογία. Και αυτό γιατί επιστημονικές μελέτες έχουν υποδείξει, ότι οι άνθρωποι γενικότερα βρίσκουν τις γυναικείες φωνές πιο ευχάριστες από ότι οι αντρικές.
Όπως τονίζει ο καθηγητής Clifford Nass του Stanford University, είναι πολύ πιο εύκολο να βρεις μια γυναικεία αρεστή γενικότερα φωνή, από ότι μια ανδρική. Επιπλέον αναφέρει ότι είναι πολύ καλά εδραιωμένη άποψη ότι ο ανθρώπινος εγκέφαλος είναι ανεπτυγμένος και σχεδιασμένος, ώστε να αρέσκεται στις γυναικείες φωνές.
Ένα αξιοσημείωτο περιστατικό, ωστόσο, είναι αυτό στην Γερμανία, όπου η BMW αναγκάστηκε να ανακαλέσει αυτοκίνητα της σειράς 5 στα τέλη του 1990, μετά τη σωρεία κλήσεων που δέχθηκε από παραπονούμενους οδηγούς που αρνιόντουσαν να δεχθούν οδηγίες από μία γυναίκα!
Στην αντίπερα όχθη εκπρόσωπος τύπου αρνήθηκε να αιτιολογήσει την επιλογή της γυναικείας φωνής για την Siri στην Αμερική, αλλά ούτε γιατί στην Αγγλία είναι άντρας, παρά τις υποδείξεις των Βρετανών χρηστών που ζητάνε μία γυναικεία χροιά.Star.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Labels

Copyright © 2012 Afroditaki's World / Template by : Urangkurai