Στη μνήμη Γιγουρτάκη για καλό σκοπό

Μπορεί το χαμόγελο της οικογένειας Γιγουρτάκη να πάγωσε ξαφνικά με τον απρόσμενο θάνατο του Νίκου τους, ωστόσο...η ψυχή του αγοριού τους μπορεί ακόμη και σήμερα να δώσει χαμόγελα σε πολλά άλλα παιδιά. Αυτό πιστεύουν οι τραγικοί γονείς του 30χρονου, που προσφέρουν τα ρούχα του για πραγματικά ιερό σκοπό.
Μια πραγματικά σπουδαία πράξη ανθρωπιάς από τον πατέρα του Νίκου Γιγουρτάκη, Τάκη και τη μητέρα του Χριστίνα έρχεται να συγκλονίσει όσους μοιράστηκαν τον πόνο με την οικογένεια. 
Μία ημέρα πριν από το μνημόσυνό του η οικογένεια σκέπτεται να πραγματοποιήσει φιλανθρωπικό μπαζάρ προσφέροντας τα ρούχα του για ιερό σκοπό. Τα όποια χρήματα συγκεντρωθούν θα διατεθούν για το «Χαμόγελο του Παιδιού»! 
Αλλωστε και ο Νίκος Γιγουρτάκης ήταν ένα μεγάλο παιδί και δεν το έκρυψε ποτέ: «Είμαι παρεξηγημένος, γιατί είμαι λίγο πιο αυθόρμητος και ατίθασος σε σχέση με τους άλλους. Προβάλλω έναν Νίκο που δεν θέλει να μεγαλώσει» είχε δηλώσει στην τελευταία συνέντευξη της ζωής του στην «Espresso».
Μπορεί οι γονείς του να ανεβαίνουν τον δικό τους Γολγοθά, ωστόσο καθετί που συμβαίνει πλέον στη ζωή τους έχει να κάνει με τα θέλω του γιου τους που έφυγε πρόωρα, στα τριάντα του χρόνια. Ενας άνθρωπος χαμογελαστός, με πολλές ευαισθησίες και λατρεία στα παιδιά. Το μεγάλο του όνειρο ήταν να κάνει οικογένεια, με μοναδικό άγχος να μεγαλώσει τα παιδιά του όσο καλύτερα γίνεται. «Θέλω να μην τους λείψει τίποτα» είχε δηλώσει στην ίδια συνέντευξη στην «Espresso».
Η τραγική χειρονομία των οικείων του έχει να κάνει με την επιθυμία πολλών στενών του φίλων να έχουν ένα ενθύμιο από εκείνον. Ολο αυτό το διάστημα «κολλητοί» ζητούσαν από τη μητέρα του να τους δώσει κάτι δικό του για να τον θυμούνται.
«Το μνημόσυνο του Νίκου είναι στις 20 Νοεμβρίου και θα γίνει στον Αγιο Νικόλαο, στη Γλυφάδα. Την προηγούμενη ημέρα, στις 19, θα γίνει σε ένα μαγαζί κοντά στο κολυμβητήριο ένα φιλανθρωπικό μπαζάρ. Αυτό γίνεται επειδή πολύς κόσμος ζητάει ρούχα και αντικείμενα του Νίκου, οπότε σκεφτήκαμε ότι είναι καλύτερα να γίνει ένα συμβολικό μπαζάρ και όλα τα χρήματα να πάνε στο “Χαμόγελο του Παιδιού”» δήλωσε στην «Espresso» ο Τάκης Γιγουρτάκης, πατέρας του Νίκου.
Αυτό ήταν κυρίως ιδέα της μητέρας του, γιατί ζητούσαν πολλοί φίλοι του ρούχα και αντικείμενά του για να τον έχουν δίπλα τους σαν ενέργεια. Ετσι η μητέρα του και οι φίλοι του αποφάσισαν ότι είναι καλύτερα να γίνει αυτό και τα χρήματα να πάνε για ιερό σκοπό. «Ο Νίκος ήταν υπερκαταναλωτικός και έχει απίστευτη γκαρνταρόμπα. Με τα ρούχα του γεμίζει μια μπουτίκ ολόκληρη».
Ενα από τα μεγάλα φετίχ του Νίκου Γιγουρτάκη ήταν τα ακριβά ρούχα. Ο ίδιος έδινε ιδιαίτερη έμφαση τόσο στο ντύσιμο όσο και στην εικόνα του, και σε καμία περίπτωση δεν είναι τυχαίος ο χαρακτηρισμός του «Ελληνα Ντέιβιντ Μπέκαμ» που του είχαν προσδώσει. 
«Δεν είμαι ο τύπος που θα βάλει κρέμες ή θα πάει σε πλαστικό! Απλώς προσέχω. Γυμνάζομαι, τρέφομαι σωστά, πηγαίνω στο κομμωτήριο. Τηρώ ένα πρόγραμμα που για μένα είναι τρόπος ζωής. Δεν μιμούμαι κανέναν, έχω το δικό μου στιλ και χαρακτήρα» είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ο Νίκος Γιγουρτάκης για όσα σχολίαζαν διάφοροι σχετικά με την εμφάνισή του. Ο «ατσαλάκωτος Νίκος», όπως τον αποκαλούσαν οι φίλοι του. Espressonews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Labels

Copyright © 2012 Afroditaki's World / Template by : Urangkurai