Έρευνα: Οι μισοί Έλληνες είναι υπέρβαροι!

Καμπανάκια χτυπούν οι επιστήμονες στους έλληνες για την νοσογόνο παχυσαρκία, καθώς τα ποσοστά δείχνουν ότι...στη χώρα μας το 53% των ανδρών είναι υπέρβαροι και το 20% παχύσαρκοι. Στις γυναίκες αντίστοιχα τα ποσοστά φθάνουν το 31% και 15 τοις εκατό.
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Παχυσαρκίας, οι έλληνες επιστήμονες έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου για τη νοσογόνο παχυσαρκία, η οποία κάθε χρόνο σκοτώνει περισσότερους από 2.8 εκατομμύρια ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο.
Μάλιστα προειδοποιούν ότι η κατάσταση τείνει να πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, καθώς σύμφωνα με επιστημονικά στοιχεία το 2010 περίπου 43 εκατομμύρια παιδιά, κάτω των πέντε χρόνων, ήταν υπέρβαρα
Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρείας Παχυσαρκίας, Χαρίλαος Παππής, η Ελλάδα έρχεται 2η στην Ευρώπη στα παραπανίσια κιλά μετά τους βρετανούς, ενώ δεν έκρυψε τον προβληματισμό του για την συχνότητα εμφάνισης της παχυσαρκίας που τα τελευταία χρόνια υπερδιπλασιάζεται.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη ασθένεια θεωρείται η πρώτη αιτία θανάτου μετά το κάπνισμα. Ο κύριος Παππής, τόνισε ότι «ένας 25χρονος παχύσαρκος υφίσταται μείωση κατά 22% του συνολικού προσδόκιμου ζωής του σε σύγκριση με έναν συνομήλικό του. Χάνει, δηλαδή, περίπου 12 χρόνια από τη ζωή του».
Δραματική είναι η κατάσταση και στα παιδιά, με το 15% των ελληνόπουλων να είναι παχύσαρκο, όταν λίγα χρόνια πριν το αντίστοιχο ποσοστό δεν ξεπερνούσε το 8%. Συνολικά ένα στα τέσσερα ελληνόπουλα έχει πλεονάζον βάρος , ενώ σε παγκόσμιο επίπεδο το 2010, 43 εκατομμύρια νήπια κάτω των πέντε ετών ήταν υπέρβαρα.
Τα στοιχεία δείχνουν ότι στην Ευρώπη ποσοστό μεγαλύτερο του 50% ανδρών και γυναικών είναι υπέρβαροι, ενώ το 23% των γυναικών και το 20% των ανδρών είναι παχύσαρκοι. Star.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Labels

Copyright © 2012 Afroditaki's World / Template by : Urangkurai