Δίαιτα κατά του καρκίνου

Οι γυναίκες που καταναλώνουν άφθονα φρούτα και λαχανικά στην καθημερινή τους διατροφή φαίνεται ότι...απειλούνται λιγότερο από ορισμένους τύπους καρκίνου του μαστού, σύμφωνα με νέα έρευνα που παρουσιάστηκαν στο επιστημονικό περιοδικό «American Journal of Epidemiology». Τα στοιχεία προκύπτουν από την παρακολούθηση περισσότερων από 86.000 γυναικών (νοσοκόμων) επί 26 χρόνια.
Σύμφωνα με τα ευρήματα της μελέτης, οι γυναίκες που ακολουθούσαν μια διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά, αλλά φτωχή σε κόκκινο κρέας, αλάτι και επεξεργασμένους υδατάνθρακες είχαν 20% λιγότερες πιθανότητες να παρουσιάσουν μη ορμονοεξαρτώμενους όγκους στο στήθος. Σύμφωνα με τους ερευνητές, οι μη ορμονικά εξαρτώμενοι καρκινικοί όγκοι αντιστοιχούν στο 25% του συνόλου των όγκων στο μαστό.
Επίσης, διαπιστώθηκε ότι οι γυναίκες που ακολουθούσαν μια διατροφή πλούσια σε φυτικές πρωτεΐνες (από όσπρια, σπόρους και ξηρούς καρπούς), αλλά φτωχή σε επεξεργασμένους υδατάνθρακες, είχαν 19% μικρότερο κίνδυνο εμφάνισης μη ορμονοεξαρτώμενων όγκων στο στήθος, συγκριτικά με τις γυναίκες που ακολουθούσαν το αντίστροφο διατροφικό μοτίβο.
Ωστόσο, όσον αφορά την πλειονότητα των ορμονοεξαρτώμενων καρκινικών όγκων, οι ερευνητές εικάζουν ότι ενδεχομένως η ανάπτυξή τους δεν επηρεάζεται στον ίδιο βαθμό από τη διατροφή. Δεδομένου ότι η ανάπτυξή τους «τροφοδοτείται» από τα οιστρογόνα, υποθέτουν ότι αυτή η ορμονική δράση «επισκιάζει» την επίδραση της διατροφής. Πηγή: vita.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Labels

Copyright © 2012 Afroditaki's World / Template by : Urangkurai