Ο μήνας γέννησής μας επηρεάζει το επάγγελμα μας;

Ο μήνας γέννησης μας, μπορεί να επηρεάσει την επιλογή του επαγγέλματός μας, υποστηρίζει έρευνα της Υπηρεσία Εθνικών Στατιστικών (ONS) της Βρετανίας, που αντιστοίχισε τους μήνες γεννήσεως χιλιάδων πολιτών...με 19 διαφορετικά επαγγέλματα. Η επιλογή των επαγγελμάτων είναι ενδεικτική- για παράδειγμα όταν αναφέρεται "γιατρός" εννοούνται γενικότερα τα επαγγέλματα υγείας, "οικοδόμος" γενικότερα οι χειρονακτικές εργασίες κλπ.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της υπηρεσίας, τα αποτελέσματα των αντιστοιχίσεων έδειξαν πως ο μήνας γεννήσεως μπορεί να σημαίνει αυξημένες στατιστικές πιθανότητες να διαλέξει κανείς συγκεκριμένα επαγγέλματα.

Γιατί συμβαίνει αυτό;
Το γιατί συμβαίνει αυτό, είναι δύσκολο να απαντηθεί, αλλά γενικότερα πολλοί ειδικοί πιστεύουν πως ο μήνας γεννήσεως επηρεάζει τα πάντα – από την ευφυΐα έως το προσδόκιμο επιβίωσης.
Και προς αποφυγήν παρεξηγήσεων ο δρ Ράσελ Φόστερ, νευροεπιστήμονας στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, εξηγεί: «Οι διαφορές που βλέπουμε είναι μικρές, αλλά πολύ, πολύ ξεκάθαρες. Τα ευρήματά μας δεν δίνουν βάση στην αστρολογία – αυτά είναι ανοησίες – αλλά επιβεβαιώνουν πως οι επιλογές μας δεν έχουν ανοσία στις επιρροές των εποχών. Μοιάζει παράλογο να επηρεάζει ο μήνας της γέννησης όλη σου τη ζωή, αλλά η αλήθεια είναι πως σε κάποιο βαθμό συσχετίζονται με αυτόν το προσδόκιμο επιβίωσης, το ύψος, οι ακαδημαϊκές επιδόσεις, ο δείκτης μάζας σώματος στην ενήλικη ζωή και οι πιθανότητες εκδηλώσεως διαφόρων νοσημάτων».

Ποιό επάγγελμα "ταιριάζει" σε κάθε μήνα!
Πριν βιαστούμε πάντως να δεχτούμε ή να απορρίψουμε τα παραπάνω ευρύματα, ας ρίξουμε μια ματιά στην παρακάτω λίστα για να διαπιστώσουμε στην πράξη την αξιοπιστία της. Εσάς, ταιριάζει ο μήνας γεννήσεώς σας με την τάση που είχατε ως προς το επαγγελμά σας- άσχετα αν τελικά το ακολουθήσατε ή όχι!

* Τον Ιανουάριο γεννιούνται αναλογικά περισσότεροι γιατροί και εισπράκτορες, αλλά λιγότεροι μεσίτες.
* Τον Φεβρουάριο γεννιούνται πολλοί καλλιτέχνες και τροχονόμοι, αλλά λιγοστοί φυσικοί.
* Τον Μάρτιο καταγράφονται περισσότερες γεννήσεις πιλότων και μουσικών.
* Τον Απρίλιο και τον Μάιο τα επαγγέλματα είναι εν πολλοίς μοιρασμένα, με μια προτίμηση τον Μάιο στην γέννηση πολιτικών
* Τον Ιούνιο γεννιούνται πολλά στελέχη επιχειρήσεων – και επίσης έχουν γεννηθεί πέντε από τους 22 νομπελίστες Ειρήνης…
* Τον Ιούλιο γεννιούνται πολλοί οικοδόμοι, οδηγοί τραίνων αλλά και αρκετοί συγγραφείς και καλλιτέχνες.
* Τον Αύγουστο επίσης καταγράφονται περισσότερες γεννήσεις οικοδόμων και χειρονακτικών επαγγελματιών.
* Τον Σεπτέμβριο τα δύο επαγγέλματα με τα υψηλότερα ποσοστά γεννήσεων είναι αυτά των φυσικών και των αθλητών. Λιγότερο πιθανό, εξάλλου, είναι να γίνει κανείς οικοδόμος και κομμωτής.
* Τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο τα επαγγέλματα επίσης είναι μοιρασμένα. Ωστόσο, όσοι γεννιούνται αυτούς τους δύο μήνες φαίνεται πως έχουν πλεονέκτημα στην επιβίωση.
* Τον Δεκέμβριο, τέλος, οι οδοντίατροι είναι το επάγγελμα που εμφανίζεται συχνότερα από τον μέσο όρο. newslist.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Labels

Copyright © 2012 Afroditaki's World / Template by : Urangkurai