Ανακαλύφθηκε διαμαντένιος πλανήτης!

Αντιμέτωποι με μια νέα ανακάλυψη φαίνεται πως βρέθηκαν οι επιστήμονες του Πανεπιστημίου Τεχνολογίας Swinburne της Μελβούρνης. Υποστηρίζουν λοιπόν...πως ανακάλυψαν έναν νέο πλανήτη. Έχει πολύ μεγαλύτερη πυκνότητα από οποιονδήποτε άλλο γνωστό πλανήτη μέχρι σήμερα, και αποτελείται κυρίως από άνθρακα. Επειδή είναι τόσο πυκνός, οι επιστήμονες υπολογίζουν ότι ο άνθρακας πρέπει να είναι κρυσταλλικός, άρα ένα μεγάλο τμήμα του παράξενου αυτού πλανήτη θα είναι ουσιαστικά διαμάντι. 
«Η εκπληκτική πυκνότητα του πλανήτη δείχνει ότι αποτελείται από άνθρακα. Μιλάμε δηλαδή για ένα τεράστιο διαμάντι σε τροχιά γύρω από ένα μικροσκοπικό αστέρι νετρονίων, τροχιά τόσο στενή, που θα μπορούσε να χωρέσει μέσα στο δικό μας Ήλιο», δήλωσε ο Matthew Bailes του Πανεπιστημίου Τεχνολογίας Swinburne της Μελβούρνης.
Σε απόσταση 4.000 έτη φωτός μακριά από τη Γη, στο πίσω μέρος του Γαλαξία μας, ο καταπληκτικός αυτός πλανήτης είναι πιθανώς κατάλοιπο ενός άλλοτε μεγάλου αστεριού, που όμως είχε χάσει τα εξωτερικά του στρώματα. Οι μετρήσεις των επιστημόνων έδειξαν, ότι περιστρέφεται γύρω από το αστέρι του κάθε δύο ώρες και δέκα λεπτά, έχει ελαφρώς μεγαλύτερη μάζα από τον πλανήτη Δία, αλλά είκοσι φορές μεγαλύτερη πυκνότητα. Zougla.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Labels

Copyright © 2012 Afroditaki's World / Template by : Urangkurai